Sorbet Κεράσι

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Είναι η εποχή τους… και δεν μπορείς να αντισταθείς σε κατακόκκινα γυαλιστερά κεράσια! Έχουμε μια απλή και πανεύκολη συνταγή για να τα κάνεις sorbet…

Θερμίδες 46

Συστατικά

  • 4 φλιτζάνια κεράσια χωρίς το κουκούτσι
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 1/2 φλιτζάνι νερό καρύδας (αν δεν βρεις συμπλήρωσε με απλό νερό)
  • 3 κ.σ. ζάχαρη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Λιώσε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ να γίνουν μια ομοιόμορφη πούλπα. Πέρασε το μείγμα από σίτα πιέζοντας τα κομματάκια ώστε να πάρεις όσο περισσότερη ποσότητα μπορείς
  • Βάλε το μείγμα που πέρασε από τη σίτα σε μια παγωτομηχανή ώσπου να αρχίσει να σφίγγει και να παγώνει.
  • Αν πάλι δεν έχεις παγωτομηχανή πρέπει να κάνεις την εξής διαδικασία. Άφησε το μείγμα για 1 ώρα περίπου στην κατάψυξη και αφού παγώσει ελαφρά χτύπησε με σύρμα, πιρούν ή ακόμη και στο μίξερ. Βάλε και πάλι στην κατάψυξη και επανάλαβε τη διαδικασία ανά μισή ώρα δύο-τρεις φορές ακόμη
  • Μετάφερε σε σκεύος που κλείνει καλά και άφησε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρεις

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164