Μια συνταγή χωρίς αλεύρι για να μην παίρνεις άσκοπες θερμίδες, όταν απολαμβάνεις το σουφλέ σου. Πουρές δαμάσκηνου, σοκολάτα και αυγουλάκια θα κάνουν τη διαφορά.
153 θερμίδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Λίγο φυτικό λάδι σε σπρέι
- 5 κ.σ. ζάχαρη
- 1/2 φλτιζάνι πουρέ δαμάσκηνου
- 30 γρ. ημίγλυκη σοκολάτα τριμμένη
- 6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/4 κ.γ. κρεμόριο (αν δεν έχεις βάλε 3-4 σταγόνες χυμό λεμονιού)
- Αλάτι στη μύτη του κουταλιού
- 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Λάδωσε ατομικά φορμάκια του σουφλέ (περίπου 15) και πασπάλισε με 1 κ.σ. ζάχαρη
- Βάλε 2 κ.σ. ζάχαρη, τον πουρέ δαμάσκηνου και τη σοκολάτα σε ένα μπεν μαρί! Ανακάτεψε καλά ώσπου να λιώσει η σοκολάτα και η ζάχαρη και άφησε στην άκρη
- Αφού κρυώσει ελαφρά πρόσθεσε και τους κρόκους και ανακάτεψε
- Χτύπησε τα ασπράδια των αυγών μαζί με το κρεμόριο και το αλάτι στο maximum για να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα
- Συμπλήρωσε σιγά, σιγά την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακάτεψε λίγο ακόμη
- Ενσωμάτωσε απαλά το μείγμα με τα δαμάσκηνα στη μαρέγγα και αφού πάρεις ένα ομοιόμορφο αφράτο μείγμα μοίρασε στα φορμάκια
- Βάλε τα φορμάκια σε ταψάκι με ζεστό νερό (δύο δάκτυλα) και ψήσε για 55 λεπτά στους 200oC να φουσκώσουν και να γίνουν αφράτα. Πασπάλισε με ζάχαρη άχνη και σέρβιρε
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ