Λαχταριστό croque madame φούρνου με κρουασάν βουτύρου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 κρουασάν βουτύρου κομμένα στην μέση
- 2 κ. σούπας μουστάρδα Dijon
- 5 κ. σούπας βούτυρο
- 2 κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φλ. γάλα
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- 1/2 κ. γλυκού πιπέρι
- 2 1/2 φλ. γριαβιέρα τριμμένη
- 1 1/2 φλ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
- 4 μεγάλα αυγά, χωρισμένο ασπράδι και κρόκος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 480 βαθμούς και άλειψε με μία κουταλιά βούτυρο την επιφάνεια ενός μικρού ταψιού.
- Άλειψε με μουστάρδα όλες τις εσωτερικές πλευρές των κρουασάν και άφησέ τα στην άκρη.
- Σε ένα κατσαρολάκι λιώσε το υπόλοιπο βούτυρο σε μέτρια φωτιά και καβούρδισε το αλεύρι.
- Σιγά-σιγά πρόσθεσε το γάλα και ανακάτευε συνεχώς για να μην σχηματιστούν σβόλοι.
- Όταν το μείγμα γίνει κρέμα πρόσθεσε το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο και αφαίρεσε από την φωτιά.
- Πρόσθεσε το ενάμισι φλιτζάνι τυρί μέχρι να λιώσει και να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά και άφησέ το στην άκρη.
- Πασπάλισε το ταψάκι με το 1/3 της μπεσαμέλ που έχει μείνει και από πάνω βάλε τα μισά κρουασάν με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
- Πασπάλισε με το 1/4 του ζαμπόν και από πάνω στρώσε άλλο 1/3 της μπεσαμέλ.
- Τοποθέτησε και πίεσε ελαφρώς τα υπόλοιπα κρουασάν με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και περίχυσε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ.
- Με μια κουτάλα πίεσε σε τέσσερα σημεία του ταψιού να σχηματιστούν γούβες.
- Βάλε στην καθεμία ένα ασπράδι αυγού, κάλυψε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήσε για 20 λεπτά.
- Βγάλε το αλουμινόχαρτο και πρόσθεσε σε κάθε ασπράδι αυγού από ένα κρόκο.
- Πασπάλισε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και ξαναβάλε στον φούρνο για οκτώ λεπτά.
- Άφησε το σουφλέ να κρυώσει για 15 λεπτά, πασπάλισε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σέρβιρε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ