Λαχταριστό croque madame φούρνου με κρουασάν βουτύρου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 κρουασάν βουτύρου κομμένα στην μέση
- 2 κ. σούπας μουστάρδα Dijon
- 5 κ. σούπας βούτυρο
- 2 κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φλ. γάλα
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- 1/2 κ. γλυκού πιπέρι
- 2 1/2 φλ. γριαβιέρα τριμμένη
- 1 1/2 φλ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
- 4 μεγάλα αυγά, χωρισμένο ασπράδι και κρόκος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 480 βαθμούς και άλειψε με μία κουταλιά βούτυρο την επιφάνεια ενός μικρού ταψιού.
- Άλειψε με μουστάρδα όλες τις εσωτερικές πλευρές των κρουασάν και άφησέ τα στην άκρη.
- Σε ένα κατσαρολάκι λιώσε το υπόλοιπο βούτυρο σε μέτρια φωτιά και καβούρδισε το αλεύρι.
- Σιγά-σιγά πρόσθεσε το γάλα και ανακάτευε συνεχώς για να μην σχηματιστούν σβόλοι.
- Όταν το μείγμα γίνει κρέμα πρόσθεσε το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο και αφαίρεσε από την φωτιά.
- Πρόσθεσε το ενάμισι φλιτζάνι τυρί μέχρι να λιώσει και να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά και άφησέ το στην άκρη.
- Πασπάλισε το ταψάκι με το 1/3 της μπεσαμέλ που έχει μείνει και από πάνω βάλε τα μισά κρουασάν με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
- Πασπάλισε με το 1/4 του ζαμπόν και από πάνω στρώσε άλλο 1/3 της μπεσαμέλ.
- Τοποθέτησε και πίεσε ελαφρώς τα υπόλοιπα κρουασάν με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και περίχυσε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ.
- Με μια κουτάλα πίεσε σε τέσσερα σημεία του ταψιού να σχηματιστούν γούβες.
- Βάλε στην καθεμία ένα ασπράδι αυγού, κάλυψε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήσε για 20 λεπτά.
- Βγάλε το αλουμινόχαρτο και πρόσθεσε σε κάθε ασπράδι αυγού από ένα κρόκο.
- Πασπάλισε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και ξαναβάλε στον φούρνο για οκτώ λεπτά.
- Άφησε το σουφλέ να κρυώσει για 15 λεπτά, πασπάλισε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σέρβιρε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ