Σουφλε σοκολάτας

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση από ένα σουφλέ, με ρευστή καρδιά από σοκολάτα. Ετοίμασε το και μην νοιάζεσαι για τις θερμίδες.

250 θερμίδες

Συστατικά

  • 2 κ.σ. Βούτυρο
  • 120 γρ. Μαύρη σοκολάτα ή κουβερτούρα τριμμένη
  • 1 κ.σ. Ζάχαρη
  • 1 ½ κ.σ. Κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 2 κ.σ. Στιγμιαίο καφέ
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 2 κ.σ. Φυτικό λάδι
  • 1 βανίλια
  • Αλάτι
  • 5 κ.σ. Ζάχαρη
  • 3 κ.σ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. Κακάο σε σκόνη
  • 1-3 κ.σ. Καυτό νερό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε την σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν μαρί να λιώσουν
  • Βουτύρωσε το ειδικό ταψάκι για Muffin και προθέρμανε το φούρνο στους 180. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ατομικές φόρμες
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ: Ανακάτεψε την ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και τη μισή ποσότητα καφέ σε ένα μικρό τηγάνι και ζέστανε σε χαμηλή φωτιά για 30 δευτερόλεπτα
  • Πρόσθεσε την μισή ποσότητα σοκολάτας. Άσε να κρυώσει για 20 λεπτά.
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ: Ανακάτεψε τα αυγά, το λάδι, τη βανίλια, το αλάτι, τον υπόλοιπο καφέ σε ένα μπολ. Ζέστανε και πάλι την υπόλοιπη σοκολάτα και ρίξε μέσα το μείγμα με το αυγό να ανακατευτούν καλά
  • Πρόσθεσε το αλεύρι, το κακάο και ανακάτεψε καλά
  • Βάλε μια κουταλιά από τη ζύμη στα φορμάκια και από πάνω μισή κουταλιά από την παχύρευστη καρδιά σοκολάτας. Μοίρασε σε όλα τα φορμάκια με τον ίδιο τρόπο και κάλυψε με την υπόλοιπη ζύμη. Κράτησε λίγη από την γέμιση για το σερβίρισμα
  • Ψήσε βάζοντας τη σχάρα χαμηλα μέχρι τα άκρα να “στεγνώσουν” καλά; περίπου 6-9 λεπτά. Άφησε λίγα λεπτά να κρυώσουν και ξεφορμάρισε
  • Βάλε στην γέμιση που έχεις κρατήσει καυτό νερό και ανακάτεψε.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164