H Σιντορέλα λατρεύει τη μαγειρική και κυρίως τη ζαχαροπλαστική, Τελευταία έμαθε να ετοιμάζει νόστιμο σουφλέ σοκολάτας και μας έδωσε και τη συνταγή της!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 250 γρ. κουβερτούρα
- 180 γρ. μαργαρίνη
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 3 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 6 αβγά
- 1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
- Παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα
- Φυλλαράκια μέντας για το γαρνίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Λιώσει την κουβερτούρα σε μπεν μαρί
- Κάνε το ίδιο και με το βούτυρο και χτύπησε και τα δύο στο μίξερ προσθέτοντας λίγη, λίγη τη ζάχαρη
- Συμπλήρωσε το κονιάκ και το αλεύρι και χτύπησε στο μίξερ να γίνουν ένα μέιγμα
- Χώρισε τα ασπράδια από τους κρόκους και χτύπησέ τα να γίνουν μια αφράτη μαρέγγα
- Ρίξε τους κρόκους στο μείγμα με τη σοκολάτα και ανακάτεψε στο μίξερ να ομογενοποιηθούν
- Τώρα πάρε τη μαρέγγα λίγη, λίγη και ανακάτεψέ τη προσεκτικά με μια σπάτουλα για να παραμείνει αφράτη μέσα στο μείγμα
- Βάλε σε ατομικά φορμάκια ελαφρώσε αλευρωμένα (μην τα παραγεμίσεις γιατί θα φουσκώσουν. Μέχρι τη μέση και λίγο παραπάνω είναι καλά!)
- Ψήσε στους 180oC για 20 λεπτά περίπου (όχι περισσότερο για να καταφέρεις να πετύχεις την λιωμένη καρδιά του σουφλέ)
- Σέρβιρε ζεστό με μια μπάλα παγωτό
Tip
Μην ανοίγεις το φούρνο όσο ψήνεται το σουφλέ θα κάτσει...
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ