H Σιντορέλα λατρεύει τη μαγειρική και κυρίως τη ζαχαροπλαστική, Τελευταία έμαθε να ετοιμάζει νόστιμο σουφλέ σοκολάτας και μας έδωσε και τη συνταγή της!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 250 γρ. κουβερτούρα
- 180 γρ. μαργαρίνη
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 3 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 6 αβγά
- 1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
- Παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα
- Φυλλαράκια μέντας για το γαρνίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Λιώσει την κουβερτούρα σε μπεν μαρί
- Κάνε το ίδιο και με το βούτυρο και χτύπησε και τα δύο στο μίξερ προσθέτοντας λίγη, λίγη τη ζάχαρη
- Συμπλήρωσε το κονιάκ και το αλεύρι και χτύπησε στο μίξερ να γίνουν ένα μέιγμα
- Χώρισε τα ασπράδια από τους κρόκους και χτύπησέ τα να γίνουν μια αφράτη μαρέγγα
- Ρίξε τους κρόκους στο μείγμα με τη σοκολάτα και ανακάτεψε στο μίξερ να ομογενοποιηθούν
- Τώρα πάρε τη μαρέγγα λίγη, λίγη και ανακάτεψέ τη προσεκτικά με μια σπάτουλα για να παραμείνει αφράτη μέσα στο μείγμα
- Βάλε σε ατομικά φορμάκια ελαφρώσε αλευρωμένα (μην τα παραγεμίσεις γιατί θα φουσκώσουν. Μέχρι τη μέση και λίγο παραπάνω είναι καλά!)
- Ψήσε στους 180oC για 20 λεπτά περίπου (όχι περισσότερο για να καταφέρεις να πετύχεις την λιωμένη καρδιά του σουφλέ)
- Σέρβιρε ζεστό με μια μπάλα παγωτό
Tip
Μην ανοίγεις το φούρνο όσο ψήνεται το σουφλέ θα κάτσει...
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ