Στην Ελλάδα έχουμε την κακιά συνήθεια να θεωρούμε σουφλέ τα διάφορα (πεντανόστιμα κατά τα άλλα) ψημένα ζυμαρικά στο φούρνο με τυρί και κρέμα γάλακτος. Όμως σουφλέ είναι μόνο εκείνο το αφράτο “μπαλονάκι” από γάλα, αλέυρι και διάφορα τυριά που λιώνει στο στόμα. Όχι ιδιαίτερα διαιτητικό, εξαιρετικά νόστιμο και λαχταριστό. Δες πως θα το ετοιμάσεις
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 1 φλιτζάνι γάλα πλήρες
- 2 κρόκοι αυγού
- 80 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
- 80 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 80 γρ. γραβιέρα
- 80 γρ. έμενταλ
- 4 ασπράδια αυγών
- Λίγο αλάτι και πιπέρι (άσπρο ή μαύρο)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα να λιώσει και πρόσθεσε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς
- Άφησε λίγο το μείγμα να καβουρδιστεί και πρόσθεσε το γάλα
- Αλατοπιπέρωσε και κατέβασε το μείγμα από τη φωτιά. Τώρα έχεις μια βελούδινη μπεσαμέλ
- Πρόσθεσε τους κρόκους αυγών και τα τριμμένα τυριά (κρατώντας την παρμεζάνα για το ψήσιμο)
- Χτύπησε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και ανάμειξέ τα στη μπεσαμέλ (αφού έχει κρυώσει) απλά για να παραμείνει αφράτη
- Βουτύρωσε ένα ταψάκι ή ατομικά φορμάκια ρίξε το μείγμα και πασπάλισε με την παρμεζάνα
- Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για μισή ώρα μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια
Tip
Ανάμειξε την μαρέγκα στην υπόλοιπη κρέμα με μια σπάτουλα και με απαλές κινήσεις για να μην φύγει ο αέρας και κάτσει το σουφλέ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ