Ένα αγαπημένο ιταλικό πιάτο σου φέρνουμε που συνηθίζεται στην ιταλική επαρχία. Και όπως λέει ο σεφ Αντόνιο Καρλούτσιο “είναι το κριτήριο για το αν κάποιος είναι καλός μάγειρας επειδή είναι τόσο απλό και πρέπει να είναι τέλειο”.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 300 γραμ. φρέσκα φασόλια ή 200 γραμ. ξερά, μουλιασμένα αποβραδίς και στραγγισμένα.
- 6 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 φύλλα βασιλικού
- 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
- 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
- 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
- 1 κ.σούπας πολτό ντομάτας
- αλάτι, πιπέρι
- 150 γραμμ. κοφτό μακαρόνι
- 4 κ.σούπας λάδι έξτρα για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τα φασόλια σε μεγάλη κατσαρόλα και σκέπασέ τα με νερό.
- Βάλτα σε δυνατή φωτιά.
- Μόλις πάρουν βράση, χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε να βράσουν περίπου 1 ώρα αν είναι φρέσκα, 1,5 με 2 ώρες αν είναι ξερά.
- Μην αλατίσεις το νερό για να μη σκληρύνει το κέλυφός τους.
- Μόλις μαλακώσουν, σούρωσέ τα και πολτοποίησε τα μισά στο μπλέντερ και ανακάτεψέ τα με τα υπόλοιπα μισά.
- Ζέστανε το λάδι σε κατσαρόλα και ρίξε το κρεμμύδι να μαραθεί.
- Πρόσθεσε το βασιλικό, το δεντρολίβανο, το ζωμό, την πιπεριά (αν την βάλεις), τον πολτό, τα φασόλια και αλατοπίπερο.
- Μόλις πάρουν μια βράση ρίξε τα ζυμαρικά και μαγείρεψε για 7-8 λεπτά μέχρι τα ζυμαρικά να είναι αλ ντέντε.
- Άφησε το φαγητό να σταθεί μισή ώρα πριν το σερβίρεις.
- Περίχυσε κάθε πιάτο με λίγο έξτρα ελαιόλαδο.
Tip
Στην Ιταλία οι σούπες δεν σερβίρονται καυτές αλλά απλώς χλιαρές ή και κρύες ώστε να αναδεικνύονται τα αρώματά τους.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ