Επιλέξτε τρόφιμα φυτικής προέλευσης πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία όπως τα όσπρια. Παράλληλα, προσθέτοντας τσίλι στη συγκεκριμένη συνταγή έχετε έναν λιποδιαλύτη στο πιάτο σας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μέτρια ψιλοκομμένη κίτρινη πιπεριά
- 3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
- 2 φλ φασόλια μαυρομάτικα, στραγγισμένα
- 2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι
- 1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
- 1 κ.γ σκόνη τσίλι
- 1/2 κ.γ αποξηραμένη ρίγανη
- 1/4 κ.γ αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράζουμε τα φασόλια σε νερό για 30-40 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό.
- Έπειτα προσθέτουμε τα φασόλια, το ζωμό, τις ντομάτες, το τσίλι, και τη ρίγανη.
- Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, σκεπασμένα και στη συνέχεια άλλα 10 λεπτά χωρίς το καπάκι.
- Προσθέτουμε το αλάτι και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ