Κάθε εβδομάδα θέλει τη σούπα της. Σήμερα, ετοιμάζουμε μία με βασικό συστατικό το κουνουπίδι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κεφάλι κουνουπίδι, κομμένο σε μικρά κομματάκια
- 2 κουταλιές της σούπας ψημένο σκόρδο αρωματισμένο με ελαιόλαδο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο, λιωμένο
- 1 κουταλιά βούτυρο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 συσκευασία ζωμό κοτόπουλου
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 220 βαθμούς C.
- Σε ένα μικρό ταψί με αντικολλητικό χαρτί, βάζεις το κουνουπίδι, ρίχνοντας από πάνω λάδι, μοσχοκάρυδο, σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
- Ψήνεις το κουνουπίδι στο φούρνο για περίπου 30 – 40 λεπτά.
- To αφαιρείς από το φούρνο και το αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώνεις το βούτυρο, προσθέτεις το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαγειρεύεις, ανακατεύοντας για δέκα λεπτά.
- Ρίχνεις το αλεύρι στην κατσαρόλα και ανακατεύεις συνεχώς.
- Σιγά – σιγά, προσθέτεις το γάλα και το ζωμό κοτόπουλου στην κατσαρόλα και ανακατεύεις με προσεκτικές κινήσεις, χωρίς να σταματάς.
- Ανακατεύεις συνεχώς, μέχρι να πήξει.
- Χαμηλώνεις τη φωτιά, προσθέτεις το κουνουπίδι και σερβίρεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ