Ανοιξιάτικη σούπα… μέχρι να βγει πάλι o ήλιος!

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Απαλή σούπα μέχρι να βγει και πάλι ο ήλιος! Ο καιρός μας κάνει… “νερά”, αλλά που θα πάει θα φτιάξει. Μέχρι τότε όμως ευκαιρία για σουπίτσα ελαφριά, ανοιξιάτικη και πεντανόστιμη.

Συστατικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό σβώλο βούτυρο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια (μπορείς να κρατήσεις τα πιο τρυφερά πράσινα φυλλαράκια για το σερβίρισμα)
  • 1 πατάτα κομμένη σε κυβάκια
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 900 γρ. αρακά
  • 1/2 ματσάκι μέντα (κι εδώ κράτησε 6 φυλλαράκια για το σερβίρισμα)
  • 85 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα
  • Αφού κάψουν πρόσθεσε τα κρεμμυδάκια και τις πατάτες σοτάροντας για περίπου 5 λεπτά
  • Πρόσθεσε το ζωμό και άφησε την κατσαρόλα να βράσει για 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει η πατάτα
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε και τον αρακά και άσε και πάλι το μείγμα να βράσει. Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε την μέντα
  • Ρίξε τη σούπα σε ένα μπλέντερ να πάρεις ένα ομοιόμορφο απαλό αποτέλεσμα
  • Στο μεταξύ ζέστανε το γκριλ σου και στρώσε μια λαδόκολλα σε ένα ρηχό ταψί. Άπλωσε 6 μακριές λωρίδες με την παρμεζάνα και άσε στο γκριλ για 1 λεπτό
  • Όσο είναι ακόμη ζεστές οι λωρίδες της παρμεζάνας ξεκόλλησε από τη λαδόκολλα και άφησε να κρυώσουν τελείως
  • Σέρβιρε με φρέσκο κρεμμυδάκι, φύλλα μέντας  και ένα μπισκοτάκι παρμεζάνας σε κάθε πιάτο

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164