Απαλή σούπα μέχρι να βγει και πάλι ο ήλιος! Ο καιρός μας κάνει… “νερά”, αλλά που θα πάει θα φτιάξει. Μέχρι τότε όμως ευκαιρία για σουπίτσα ελαφριά, ανοιξιάτικη και πεντανόστιμη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό σβώλο βούτυρο
- 1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια (μπορείς να κρατήσεις τα πιο τρυφερά πράσινα φυλλαράκια για το σερβίρισμα)
- 1 πατάτα κομμένη σε κυβάκια
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
- 900 γρ. αρακά
- 1/2 ματσάκι μέντα (κι εδώ κράτησε 6 φυλλαράκια για το σερβίρισμα)
- 85 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα
- Αφού κάψουν πρόσθεσε τα κρεμμυδάκια και τις πατάτες σοτάροντας για περίπου 5 λεπτά
- Πρόσθεσε το ζωμό και άφησε την κατσαρόλα να βράσει για 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει η πατάτα
- Στη συνέχεια πρόσθεσε και τον αρακά και άσε και πάλι το μείγμα να βράσει. Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε την μέντα
- Ρίξε τη σούπα σε ένα μπλέντερ να πάρεις ένα ομοιόμορφο απαλό αποτέλεσμα
- Στο μεταξύ ζέστανε το γκριλ σου και στρώσε μια λαδόκολλα σε ένα ρηχό ταψί. Άπλωσε 6 μακριές λωρίδες με την παρμεζάνα και άσε στο γκριλ για 1 λεπτό
- Όσο είναι ακόμη ζεστές οι λωρίδες της παρμεζάνας ξεκόλλησε από τη λαδόκολλα και άφησε να κρυώσουν τελείως
- Σέρβιρε με φρέσκο κρεμμυδάκι, φύλλα μέντας και ένα μπισκοτάκι παρμεζάνας σε κάθε πιάτο
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ