Βελουτέ καρότου με κάρι και γάλα καρύδας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ. σούπας λάδι καρύδας
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 6 φλ. καρότα σε φέτες
- 3 1/2 φλ. ζωμός λαχανικών
- 425 gr γάλα καρύδας
- 1 1/2 κ. σούπας τζίντζερ τριμμένο
- 1 κ. σούπας σκόνη κάρι
- 1/2 κ. γλυκού μπούκοβο
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα ζέστανε το λάδι καρύδας και σοτάρισε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για περίπου επτά λεπτά.
- Πρόσθεσε τα καρότα και σοτάρισε για άλλα πέντε λεπτά.
- Ρίξε το ζωμό στην κατσαρόλα μαζί με το γάλα καρύδας, το τζίντερ, το κάρι και το μπούκοβο.
- Σκέπασε με το καπάκι και σιγόβρασε για περίπου 15 λεπτά.
- Όταν μαλακώσουν τα καρότα, λιώσε τα υλικά προσεκτικά με το ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει η σούπα λεία.
- Σέρβιρε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρέσκα βότανα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ