Λαχταριστή και χορταστική κρεμμυδόσουπα απευθείας από… το Παρίσι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/4 φλ. βούτυρο
- 5 γλυκά κρεμμύδια σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1/3 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 6 φλ. ζωμός βοδινού
- 4 κλωνάρια θυμάρι
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 κ. γλυκού λευκό ξύδι
- αλάτι, πιπέρι
- 12 φέτες από γαλλική μπαγκέτα
- 1 φλ. γραβιέρα Νάξου
- 1 φλ. έμενταλ
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώσε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρισε τα κρεμμύδια για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν.
- Πρόσθεσε και το σκόρδο και ανακάτεψε για ένα λεπτό με τα κρεμμύδια.
- Ρίξε και το κρασί στην κατσαρόλα, ξύνοντας με μια ξύλινη κουτάλα τον πάτο της για να ξεκολλήσουν τα κρεμμύδια.
- Πρόσθεσε και τον ζωμό βοδινού, το θυμάρι και την δάφνη και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε ανακατεύοντας τακτικά.
- Μόλις περάσουν 20 λεπτά, αφαίρεσε το θυμάρι και την δάφνη και πρόσθεσε αλατοπίπερο και το ξύδι.
- Προθέρμανε τον φούρνο στο γκριλ και τοποθέτησε τις φέτες ψωμιού σε ένα ταψί.
- Βάλε τις φέτες μπαγκέτας στον φούρνο και ψήσε για περίπου δύο λεπτά μέχρι να φρυγανιστούν.
- Μοίρασε την σούπα σε πυρίμαχα μπολ και τοποθέτησέ τα σε ένα ταψί.
- Βάλε πάνω στο κάθε μπολ τις φέτες ψωμιού ώστε να καλυφθεί η σούπα και από πάνω πασπάλισε με το μείγμα τυριών.
- Ψήσε στον φούρνο (γκριλ_ για περίπου δύο λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και σέρβιρε την κρεμμυδόσουπα όσο είναι ζεστή.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ