Μια βελούδινη σούπα με νησάκια από φρυγανισμένο ψωμί και dip ελιάς. Είναι η πιο κρεμώδης σούπα που δοκίμασε ποτέ κι αυτό χωρίς σταγόνα κρέμας γάλακτος. Η extra γεύση από το νησάκι μπαγκέτας στη μέση του πιάτου θα κάνει όλη τη διαφορά στο πιάτο.
Θερμίδες 276
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 1/2 κιλό πράσα (μόνο το λευκό και το ανοιχτό πρασινο κομμάτι) σε φετούλες
- Αλάτι, Λευκό πιπέρι
- 800 γρ. πατάτρς καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
- 3 φλιτζάνια γάλα 2%
- 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο
- 3 κ.σ. χυμό λεμόνι
- Ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια για το γαρνίρισμα
- Για τα νησάκια από φυγανισμένο ψωμί: 1/4 του φλιτζανιού πατέ ελιάς
- 3 φιλέτα γαύρο μαρινάτο
- Πιπέρι
- 8 λεπτές φετούλες μπαγκέτας φρυγανισμένες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε το ελαιόλαδο και πρόσθεσε τα πράσα με αλάτι για να βγάλουν τα υγρά τους. Γύρισε στην κατσαρόλα και άφησε να μαλακώσουνκαλά για 20 λεπτά
- Πρόσθεσε λίγο νεράκι και αν βλέπεις πως θα κολλήσει. Κράτησε στην άκρη 1/3 του φλιτζανιού από τα βρασμένα πράσα
- Πρόσθεσε τις πατάτες, το γάλα και τον ζωμό. Άφησε το μείγμα να σιγοβράσει και σκέπασε για 15 λεπτά να μαλακώσουν οι πατάτες
- Στο μεταξύ ετοίμασε τα νησάκια φρυγανισμένου ψωμιού. Βάλε τις ελιές, το γαύρο και το πιπέρι, τα πράσα που κράτησες και ανάμειξε καλά
- Άπλωσε ισομερώς πάνω στα φρυγανισμένα ψωμάκια
- Όταν η σούπα σου είναι έτοιμη, πέρασε από το μπλέντερ να γίνει ομοιόμορφος πολτός. Αλατοπιπέρωσε, πρόσθεσε και το λεμόνι και μοίρασε στα πιάτα
- Σέρβιρε με ένα νησάκι και ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ