Ιταλικό όνομα, με ισπανική λιχουδιά και πορτογαλλική προέλευση!! Πρόκειται για μια ξεχωριστή σούπα που απολαμβάνουν οι Πορτογάλλοι το καλοκαίρι. Δροσιστικήμ θρεπτική και πανάλαφρη θα σε βοηθήσει να τα βάλεις με τον καύσωνα.
275 Θερμίδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
- 3 σκελίδες σκόεδο χοντροκομμένες
- 200γρ. λουκάνικο τσορίθο κομμένο σε λεπτές φετούλες
- 2 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
- 1 λίτρο κρύο νερό
- 200γρ. κάλε ή λαχανίδες ή μαρούλι πλυμμένο και χοτροκομμένο
- Αλάτι, καπνιστή πάπρικα
- Τραγανά κυβάκια φρυγανισμένου ψωμιού (προαιρετικά)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σόταρε τα κρεμμύδια να μαλακώσουν. Πρόσθεσε το σκόρδο και το τσορίθο και συνέχισε το σοτάρισμα
- Στη συνέχεια ρίξε τις πατάτες και πρόσθεσε το κρύο νερό. Βάλε το μείγμα να πάρει βράση, χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε να σιγοβράσει για 15 λεπτά της ώρας ή ώσπου να μαλακώσουν οι πατάτες
- Αφού περάσει το τέταρτο της ώρας πρόσθεσε το κάλε και συνέχισε το βράσιμο να μαλακώσουν και τα φύλλα του. Αφαίρεσε τις ροδέλες το τσορίθο και κράτησε στην άκρη
- Γύρισε το μείγμα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και λιώσε να γίνει μια απαλή πούλπα
- Γύρισε τη σούπα στην κατσαρόλα και αραίωσε με όσο κρύο νερό χρειάζεται (μέχρι ένα φλιτζάνι) ώστε να είναι πιο αραιό το φαγητό σου. Αλάτισε, πρόσθεσε και πάπρικα και δοκίμασε
- Για να σερβίρεις μοίρασε την κρύα σούπα στα μπολ και γάρνιρε με μερικές φετούλες τσορίθο και προαιρετικά φρυγανισμένους κύβους ψωμιού
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ