Γιορτινή βελουτέ μανιταριών

1h 30'
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Φίνα βελουτέ σούπα μανιταριών αρωματισμένη με sherry και μαϊντανό

Συστατικά

  • 6 κ. σούπας βούτυρο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 340 gr μανιτάρια
  • 4 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 1 κλωνάρι μαϊντανός
  • αλάτι, πιπέρι
  • 56 ml sherry

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα λιώσε δύο κουταλιές βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το κρεμμύδι για περίπου πέντε λεπτά.
  • Πρόσθεσε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες μαζί με το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρισε για άλλα οκτώ λεπτά.
  • Ρίξε το ζωμό στην κατσαρόλα με το μαϊντανό και μόλις πάρει βράση χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για περίπου μία ώρα.
  • Αφαίρεσε το κλωνάρι μαϊντανού, άφησε τη σούπα να κρυώσει για λίγη ώρα και με το ραβδομπλέντερ λιώσε όλα τα υλικά, μέχρι να γίνει η σούπα λεία.
  • Ξαναβάλε τη σούπα σε μέτρια φωτιά, πρόσθεσε αλατοπίπερο και το sherry και σέρβιρε αμέσως.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164