Μια σούπα από την Τοσκάνη θα δώσει άρωμα και χρώμα στο τραπέζι σου! Ιδανική πηγή πρωτεΐνης χάρη στο αυγό και στα μανιτάρια και ελαφριά!
239 θερμίδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 3 κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένα
- 2 μικρά καρότα, ψιλοκομμένα
- 1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κουταλάκια του γλυκού φύλλα από θυμάρι, + λίγο και για το σερβίρισμασ
- 50g ξερά μανιτάρια πορτσίνι
- 225g ντοματάκια, χωρίς τα σπόρια και ψιλοκομμένα
- 850ml ζωμό κότας
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 3 φέτες καλοψημένο ψωμί και κομμένο σε κομμάτια
- 6 αυγά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τσιγαρίζεις ελαφρά το σέλινο, τα καρότα, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Εν τω μεταξύ, καλύπτεις τα μανιτάρια πορτσίνι με ζεστό νερό και τα αφήνεις να μουλιάσουν για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Στραγγίζεις τα μανιτάρια, κρατώντας το νερό που μούλιασαν και τα ψιλοκόβεις.
- Προσθέτεις τα μανιτάρια στα λαχανικά μαζί με το νερό που κράτησες και μαγειρεύεις για άλλα 5 λεπτά.
- Ρίχνεις τις ντομάτες και μαγειρεύεις για 10 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να γίνονται πολτός, τότε ρίχνεις το ζωμό και αφήνεις να σιγοβράσουν.
- Κάνεις τα 6 αυγά ποσέ σε μία ξεχωριστή μεγάλη κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει για 3-4 λεπτά και στη συνέχεια τα αφαιρείς με μια τρυπητή κουτάλα.
- Προσθέτεις το μαϊντανό και λίγο αλατοπίπερο στη σούπα και ανακατεύεις με τα κομματάκια ψημένου ψωμιού.
- Μοίρασε τη σούπα σε 6 βαθιά πιάτα και τοποθέτησε ένα αυγό πάνω από το καθένα.
- Σερβίρεις πασπαλίζοντας με λίγο θυμάρι.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ