Το κρύο είναι τσουχτερό και τόσο στο μεσημεριανό όσο και το βραδινό η σούπα έχει την πρώτη θέση στο τραπέζι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό καρότα κομμένα σε μέτριες ροδέλες
- 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
- 60 γρ. ελαιόλαδο
- 200 ml φρέσκος χυμός πορτοκάλι
- 1 ½ λίτρο ζωμό λαχανικών
- 1 ½ κουτ. τζίντζερ σε σκόνη
- 1 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού
- 30 ml χυμός λεμονιού
- 1 κ.γλ. μέλι
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρεις τα καρότα για 8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν
- Προσθέτεις το κρεμμύδι και ανακατεύεις καλά
- Ρίχνεις το πορτοκάλι, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνεις να βράσουν για 20 περίπου λεπτά
- Αποσύρεις την κατσαρόλα από την εστία και την αφήνει στην άκρη μέχρι να κρυώσει λιγάκι
- Προσθέτεις το μπούκοβο, το τζίντζερ, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και το μέλι και πολτοποιείς τη σούπα με το ραβδομπλέντερ
- Την βάζεις και πάλι στην εστία να πάρει μια βράση και προσθέτεις αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι
- Τη σερβίρεις ζεστή και ρίχνεις από πάνω 1 κ.σ. γιαούρτι αν θέλεις ή λίγη πάπρικα.
Κεντρική photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ