Η αλήθεια είναι πως δεν είχαμε σκεφτεί να βάλουμε γαλοπούλα αντί για κοτόπουλο στη σούπα. Να όμως που το έκαναν στη Βραζιλία, σε μια σούπα με πολλά μπαχαρικά και μυρωδικά και ιδιαίτερη υφή χάρη στο γάλα καρύδας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 καυτερή πιπεριά χωρίς σπόρια και κοτσάνι, ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. λιωμένο φρέσκο τζίντζερ
- 700 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη
- 350 ml ελαφριά μπύρα ή χωρίς αλκοόλ
- 1 φλιτζάνι ζωμό κότας με λιγότερο αλάτι
- 1/4 φλιτζανιού ανάλατα ψημένα φυστίκια
- 3 φλιτζάνια ψιλοκομμένη γαλοπούλα στήθος, βρασμένη
- 1/2 φλιτζάνι γάλα καρύδας light, χωρίς ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόλιανδρο
- 1/3 φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κ.σ. χυμό λάιμ
- 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
- 1/4 κ.γ. αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μεγάλη κατσαρόλα βάλε το λάδι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Ρίξε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μαγείρεψε ανακατεύοντας για 2 λεπτά. Πρόσθεσε την πιπεριά και το τζίντζερ και μαγείρεψε άλλα 30 δευτερόλεπτα. Ρίξε τις ντομάτες, τη μπύρα και το ζωμό. Άφησε να βράσει.
- Χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 20 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, βάλε τα φυστίκια σε μύλο χειρός ή γουδί ή στο μπλέντερ να λιώσουν.
- Ρίξ’ τα στην κατσαρόλα μαζί με τη γαλοπούλα και το γάλα καρύδας. Δυνάμωσε τη φωτιά να πάρει βράση. Μόλις πάρει βράση χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε χωρίς καπάκι για 5 λεπτά ανακατεύοντας πού και πού.
- Πρόσθεσε τον κόλιανδρο, το μαϊντανό, το χυμό λάιμ, το πιπέρι και το αλάτι. Σιγόβρασε για άλλα 5 λεπτά.
- Σέρβιρε και πασπάλισε με έξτρα κόλιανδρο αν θέλεις.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ