Η κολοκυθόσουπα είναι η πιο κλασική περίπτωση σούπας με κρεμώδη υφή που μπορείς να σερβίρεις στο αγαπημένο σου φλιτζάνι. Εμείς την ετοιμάζουμε με πικάντικο τζίντζερ και καυτερό πιπέρι, που εκτός από γεύση φροντίζει και τη σιλουέτα σου.
71 θερμίδες/Φλιτζάνι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 μικρό πράσο ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
- Αλάτι και πιπέρι
- 2 κ.γ. κουρκουμά
- Μια πρέζα καυτερό πιπέρι καγιέν
- 1 κιλό περίπου κολοκύθα
- 2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
- 4-5 κ.σ. γιαούρτι 2%
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθάρισε την κολοκύθα, κράτησε τους κολοκυθόσπορους στην άκρη και κόψε τη σάρκα σε μικρά κυβάκια.
- Βάλε σε μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και πρόσθεσε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πράσο να μαλακώσουν. Ρίξε και την κολοκύθα και συνέχισε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμη.
- Πρόσθεσε το ζωμό και άφησε το μείγμα να πάρει βράση. Χαμήλωσε και σιγόβρασε με κλειστό καπάκι για 40′ λεπτά περίπου. Πρόσθεσε το τζίντζερ, τον κουρκουμά, το καυτερό πιπέρι και αλατοπιπέρωσε. Άφησε για 10′ λεπτά ακόμη.
- Λιώσε τη σούπα να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα. Μοίρασε σε φλιτζάνια και σέρβιρε με μια κουταλιά γιαούρτι και κολοκυθόσπορους.
Tip
Μπορείς να καβουρδίσεις ελαφρά τους κολοκυθόσπορους, αν και τρώγονται και ωμοί.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ