Μια σούπα πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία και υπέροχη σε γεύση.
Θερμίδες: 269
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
- 1 γαλοπούλα/κοτόπουλο ξεψαχνισμένη σε κομμάτια
- 1 κρεμμύδι κομμένο στη μέση και 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο κομμένο στη μέση κατά μήκος και 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 1 ολόκληρο σέλινο και 1 κοτσάνι από το σέλινο
- 2 φύλλα δάφνης
- 3 φλιτζάνια σκούρο κρέας γαλοπούλας/κοτόπουλου
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 καρότο λιωμένο
- 1 κοτσάνι σέλινο ψιλοκομμένο
- 3 φλιτζάνια μαγειρεμένα λαχανικά (πατάτες, κολοκύθι κτλ)
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράσε το ζωμό κοτόπουλου, τη γαλοπούλα, το μισό κρεμμύδι, το μισό καρότο, το κοτσάνι του σέλινου και το ένα φύλλο δάφνης σε μια μεγάλη κατσαρόλα, για περίπου 1 1/2 ώρες.
- Κόψε σε λεπτές φέτες το υπόλοιπο κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο και κράτα τα στην άκρη.
- Κόψε το κρέας της γαλοπούλας και βεβαιώσου ότι τα κομμάτια του κρέατος δεν είναι μεγαλύτερα από το μέγεθος ενός κουταλιού της σούπας.
- Πριν στραγγίξεις το ζωμό, αφαίρεσε τα κόκαλα και πέρασέ το μέσα από ένα κόσκινο μέχρι να μένει καθαρός ο ζωμός.
- Βάλε το ζωμό σε ένα μπολ και μετά μέσα στο ψυγείο.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σόταρε μέσα σε λάδι τις σκελίδες σκόρδου.
- Πρόσθεσε το λιωμένο καρότο, το σέλινο και το κρεμμύδι και άστα να μαλακώσουν σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου επτά ή οκτώ λεπτά.
- Κόψε τα λαχανικά που έχεις κρατήσει και άστα στην άκρη.
- Πρόσθεσε το ψιλοκομμένο φασκόμηλο στην κατσαρόλα μαζί με το ζωμό της γαλοπούλας και τα υπόλοιπα φύλλα δάφνης και άστο να σιγοβράσει.
- Όταν σιγοβράζει, πρόσθεσε στη σούπα τα λαχανικά που έχεις κρατήσει και τα κομμάτια γαλοπούλας.
- Άφησέ το να βράσει χωρίς καπάκι για 5-7 λεπτά ακόμα και σέρβιρε.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ