Κοτόσουπα με σέλερι και καρότο

1+ ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια σούπα πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία και υπέροχη σε γεύση.
Θερμίδες: 269

Συστατικά

  • 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
  • 1 γαλοπούλα/κοτόπουλο ξεψαχνισμένη σε κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι κομμένο στη μέση και 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο κομμένο στη μέση κατά μήκος και 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 ολόκληρο σέλινο και 1 κοτσάνι από το σέλινο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 φλιτζάνια σκούρο κρέας γαλοπούλας/κοτόπουλου
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 καρότο λιωμένο
  • 1 κοτσάνι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 3 φλιτζάνια μαγειρεμένα λαχανικά (πατάτες, κολοκύθι κτλ)
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φύλλα φρέσκο ​​φασκόμηλο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράσε το ζωμό κοτόπουλου, τη γαλοπούλα, το μισό κρεμμύδι, το μισό καρότο, το κοτσάνι του σέλινου και το ένα φύλλο δάφνης σε μια μεγάλη κατσαρόλα, για περίπου 1 1/2 ώρες.
  • Κόψε σε λεπτές φέτες το υπόλοιπο κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο και κράτα τα στην άκρη.
  • Κόψε το κρέας της γαλοπούλας και βεβαιώσου ότι τα κομμάτια του κρέατος δεν είναι μεγαλύτερα από το μέγεθος ενός κουταλιού της σούπας.
  • Πριν στραγγίξεις το ζωμό, αφαίρεσε τα κόκαλα και πέρασέ το μέσα από ένα κόσκινο μέχρι να μένει καθαρός ο ζωμός.
  • Βάλε το ζωμό σε ένα μπολ και μετά μέσα στο ψυγείο.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σόταρε μέσα σε λάδι τις σκελίδες σκόρδου.
  • Πρόσθεσε το λιωμένο καρότο, το σέλινο και το κρεμμύδι και άστα να μαλακώσουν σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου επτά ή οκτώ λεπτά.
  • Κόψε τα λαχανικά που έχεις κρατήσει και άστα στην άκρη.
  • Πρόσθεσε το ψιλοκομμένο φασκόμηλο στην κατσαρόλα μαζί με το ζωμό της γαλοπούλας και τα υπόλοιπα φύλλα δάφνης και άστο να σιγοβράσει.
  • Όταν σιγοβράζει, πρόσθεσε στη σούπα τα λαχανικά που έχεις κρατήσει και τα κομμάτια γαλοπούλας.
  • Άφησέ το να βράσει χωρίς καπάκι για 5-7 λεπτά ακόμα και σέρβιρε.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164