Κοτόσουπα με ζυμαρικά

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστή κοτόσουπα με φρέσκα λαχανικά και ζυμαρικά

Συστατικά

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 καρότα σε φέτες
  • 2 κλωνάρια σέλερι σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 3/4 κ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • 2 φλ. ζωμός κοτόπουλου 
  • 2 κύβοι κοτόπουλου 
  • 4 φλ. βρασμένα ζυμαρικά της επιλογής σου
  • 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αλατοπιπέρωσε καλά το κοτόπουλο.
  • Τηγάνισε τα φιλέτα για τέσσερα λεπτά την κάθε πλευρά και αφαίρεσέ τα από την κατσαρόλα.
  • Ρίξε στο σκεύος τα καρότα, το σέλερι, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρισέ τα για περίπου τρία λεπτά.
  • Πρόσθεσε το θυμάρι και αλατοπίπερο, χαμήλωσε τη φωτιά και συνέχισε το σοτάρισμα για άλλα πέντε λεπτά.
  • Κόψε το κοτόπουλο σε μικρούς κύβους και ξαναρίξ’ το στην κατσαρόλα μαζί με το ζωμό, τους κύβους και δύο φλιτζάνια νερό.
  • Μόλις ξεκινήσεις ο βρασμός, κάλυψε με το καπάκι και άφησε τη σούπα να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
  • Αφαίρεσε τη σούπα από τη φωτιά και πρόσθεσε τα ζυμαρικά.
  • Σέρβιρε όσο είναι ζεστή με μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164