Μια σούπα με επιρροές από το Μεξικό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Θερμίδες: 228/ μερίδα
Συστατικά
- Για τη σούπα:
- 1κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1+1/2κ. γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
- 2 στήθη κοτόπουλου, μαγειρεμένα και κομμένα σε κομμάτια
- 1κ. γλυκού τσίλι
- 1κ. γλυκού κύμινο
- 1φλ. νερό
- 1/4κ. γλυκού αλάτι
- 400ml ζωμό κοτόπουλο
- 400γρ. τοματοπελτές
- Για το σερβίρισμα:
- 1/4φλ. φρέσκο κόλιαντρο
- Φέτες λάιμ
- 2 τορτίγιες κομμένες σε λωρίδες
- Μαγειρικό σπρέι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία.
- Πρόσθεσε το σκόρδο και το κοτόπουλο.
- Σόταρε για περίπου 2 λεπτά.
- Πρόσθεσε το τσίλι και το κύμινο.
- Πρόσθεσε το νερό, το αλάτι, το ζωμό κοτόπουλου και τον τοματοπελτέ.
- Κάλυψε την κατσαρόλα, μείωσε τη θερμοκρασία και σιγόβρασε για περίπου 20 λεπτά.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 190°C και τοποθέτησε τις τορτίγιες σε μια λαδόκολλα.
- Ψέκασε με το μαγειρικό σπρέι και ψήσε για 10 λεπτά περίπου.
- Μοίρασε τη σούπα σε 4 πιάτα, βάλε από πάνω τις τορτίγιες, το λάιμ και το κόλιανδρο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ