Λαχταριστή σούπα με μοσχαράκι, γλυκοπατάτα, λαχανικά και μυρωδικά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 kg μοσχαρίσια ελιά
- αλάτι, πιπέρι
- 1 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 230 gr μανιτάρια κομμένα
- 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ. σούπας ντοματοπελτές
- 1/2 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
- 4 φλ. ζωμός βοδινού
- 4 κλωνάρια θυμάρι
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 μεγάλη γλυκοπατάτα σε κυβάκια
- 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και αλατοπιπέρωσε το κρέας.
- Ρίξε το κρέας στην κατσαρόλα, τσιγάρισέ το για οκτώ λεπτά και άφησέ το σε μια πιατέλα.
- Πρόσθεσε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι και ανακάτεψε για τέσσερα λεπτά.
- Βάλε και το σκόρδο με τα μανιτάρια και ανακάτεψε για άλλα τέσσερα λεπτά.
- Πρόσθεσε το αλεύρι και τον πελτέ ντομάτας και καβούρδισε για ένα λεπτό.
- Ρίξε και το κρασί στην κατσαρόλα ξύνοντας με ξύλινη κουτά τον πάτο της για να γλασαριστεί η σάλτσα.
- Πρόσθεσε και τον ζωμό με το θυμάρι, την δάφνη και το κρέας και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε για μισή ώρα.
- Πρόσθεσε την γλυκοπατάτα και συνέχισε το βράσιμο για άλλα 20 λεπτά.
- Αφαίρεσε την δάφνη και το θυμάρι, πρόσθεσε τον μαϊντανό και αλατοπίπερο και σέρβιρε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ