Είναι μαι εξαιρετική ιδέα για να ξεκινήσεις το γεύμα σου! Δροσερή βελουτέ και ελαφριά σούπα από σπαράγγια.
Θερμίδες 117
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 1/2 κιλό σπαράγγια καθαρισμένα
- 4 φλιτζάνια ζωμό κότας
- 2 φλιτζάνια νερό
- 1 κ.σ. νερό
- 2 μεγάλα πράσα χωρίς τα φύλλα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, Πιπέρι
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 150 γρ. σπανάκι
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμόνι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τα σπαράγγια σε κατσαρόλα με τα 2 φλιτζάνια νερό. Ζέστανε να πάρουν βράση και χαμήλωσε τη φωτιά, αφήνοντας να σιγοβράσουν για 10 λεπτά
- Στράγγιξε το νερό σε μεγάλο μπολ και πρόσθεσε εκεί και τον ζωμό κότας
- Κόψε τα σπαράγγια σε μικρά κομμάτια και κράτησε στην άκρη. Κράτησε τις κορυφές για το σερβίρισμα. Κόψε και ξέπλυνε και τα πράσα καλά
- Ζέστανε σε μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο και πρόσθεσε τα πράσα να σοταριστούν αλατίζοντας ελαφρά για 5 λεπτά περίπου να γυαλίσουν
- Πρόσθεσε το σκόρδο και τα σπαράγγια και συνέχει το σοτάρισμα να μαλακώσουν τα σκόρδα
- Πρόσθεσε το ζωμό με λίγο αλάτι και άσε το μείγμα να πάρει βράση! Άφησε να σιγοβράσει η σούπα με μισάνοιχτο καπάκι για 20-25 λεπτά να μαλακώσουν τα σπαράγγια
- Συμπλήρωσε και το σπανάκι μέχρι να λιώσει καλά μέσα στη σούπα
- Όσο η σούπα σου σιγοβράζει βάλε τις κορυφές των σπαραγγιών με λίγο νεράκι σε ένα μπολ που κλείνει και μπαίνει σε φούρνο μικροκυμάτων και άσε για 1-2 λεπτά να γίνουν τραγανά
- Βάλε τη σούπα σε δόσεις σε μπλέντερ και λιώσε να γίνουν ένας ωραίος ομοιόμορφος πολτός
- Μετάφερε όλη τη σούπα σε μεγάλο μπολ και πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και πιπέρι. Σκέπασε και άφησε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες
- Σέρβιρε με χυμό λεμονιού και τις τραγανές κορυφές από τα σπαράγγια
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ