Κρύα σούπα από σπαράγγι

6 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Είναι μαι εξαιρετική ιδέα για να ξεκινήσεις το γεύμα σου! Δροσερή βελουτέ και ελαφριά σούπα από σπαράγγια.

Θερμίδες 117

Συστατικά

  • 1 1/2 κιλό σπαράγγια καθαρισμένα
  • 4 φλιτζάνια ζωμό κότας
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 κ.σ. νερό
  • 2 μεγάλα πράσα χωρίς τα φύλλα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. σπανάκι
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμόνι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τα σπαράγγια σε κατσαρόλα με τα 2 φλιτζάνια νερό. Ζέστανε να πάρουν βράση και χαμήλωσε τη φωτιά, αφήνοντας να σιγοβράσουν για 10 λεπτά
  • Στράγγιξε το νερό σε μεγάλο μπολ και πρόσθεσε εκεί και τον ζωμό κότας
  • Κόψε τα σπαράγγια σε μικρά κομμάτια και κράτησε στην άκρη. Κράτησε τις κορυφές για το σερβίρισμα. Κόψε και ξέπλυνε και τα πράσα καλά
  • Ζέστανε σε μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο και πρόσθεσε τα πράσα να σοταριστούν αλατίζοντας ελαφρά για 5 λεπτά περίπου να γυαλίσουν
  • Πρόσθεσε το σκόρδο και τα σπαράγγια και συνέχει το σοτάρισμα να μαλακώσουν τα σκόρδα
  • Πρόσθεσε το ζωμό με λίγο αλάτι και άσε το μείγμα να πάρει βράση! Άφησε να σιγοβράσει η σούπα με μισάνοιχτο καπάκι για 20-25 λεπτά να μαλακώσουν τα σπαράγγια
  • Συμπλήρωσε και το σπανάκι μέχρι να λιώσει καλά μέσα στη σούπα
  • Όσο η σούπα σου σιγοβράζει βάλε τις κορυφές των σπαραγγιών με λίγο νεράκι σε ένα μπολ που κλείνει και μπαίνει σε φούρνο μικροκυμάτων και άσε για 1-2 λεπτά να γίνουν τραγανά
  • Βάλε τη σούπα σε δόσεις σε μπλέντερ και λιώσε να γίνουν ένας ωραίος ομοιόμορφος πολτός
  • Μετάφερε όλη τη σούπα σε μεγάλο μπολ και πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και πιπέρι. Σκέπασε και άφησε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες
  • Σέρβιρε με χυμό λεμονιού και τις τραγανές κορυφές από τα σπαράγγια

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164