Μια ιδιαίτερη επιλογή για να σερβίρεις τον τραχανά. Γλυκιές πινελιές από πετιμέζι και απολαυστικό κατίκι Δομοκού ανακατεμένο μέσα σε ξινό τραχανά. Τρεις αντιθέσεις που θα κάνουν το πιο αρμονικό πιάτο που δοκίμασες ποτέ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια ξινός τραχανάς
- 3 φλιτζάνια γάλα
- 3 φλιτζάνια νερό
- 1 κεσεδάκι κατίκι Δομοκού
- 4-6 κ.γ. Πετιμέζι
- 2 κ.γ. Μοσχοκάρυδο
- 3-4 φέτες ψωμί κομμένες σε κυβάκια
- Αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τον τραχανά, το γάλα και το νερό σε μέτριο κατσαρολάκι να πάρουν βράση.
- Μόλις αρχίζει να βράζει, χαμήλωσε τη φωτιά και άσε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να γίνει παχύρρευστος. Αλάτισε.
- Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε το κατίκι και το πετιμέζι και ανακάτεψε καλά να γίνουν ένα. Πασπάλισε με το μοσχοκάρυδο.
- Σέρβιρε σε ατομικά πιάτα με το ψωμί σε κυβάκια.
Tip
Μπορείς να σερβίρεις τον τραχανά και στη συνέχεια να προσθέσεις μια γεμάτη κουταλιά κατίκι και ραντίζοντας με το πετιμέζι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ