Λαχταριστή σούπα με τορτελίνι, kale και γλυκοπατάτα

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Θρεπτική και χορταστική σούπα με τορτελίνια τυριού, λαχανίδα και κεφτεδάκια γαλοπούλας

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 230 gr λουκάνικο γαλοπούλας
  • 1 γλυκοπατάτα σε κυβάκια
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 kale ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 lt ζωμός κοτόπουλου
  • 14 μεγάλα τορτελίνια με γέμιση τυρί
  • αλάτι, πιπέρι
  • παρμεζάνα τριμμένη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Χάραξε τα λουκάνικα γαλοπούλας κατά μήκος και αφαίρεσε το ψαχνό (γέμιση) από το περίβλημά τους.
  • Πλάσε το κρέας από τα λουκάνικα σε μπαλάκια σαν μικρά κεφτεδάκια.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε μισή κουταλιά λάδι σε μέτρια φωτιά και τσιγάρισε τα κεφτεδάκια για δύο λεπτά την κάθε πλευρά.
  • Αφαίρεσε τα κεφτεδάκια, σκούπισε την κατσαρόλα και πρόσθεσε το υπόλοιπο λάδι.
  • Μόλις ζεσταθεί, ρίξε την γλυκοπατάτα και σοτάρισε για πέντε λεπτά.
  • Πρόσθεσε και το κρεμμύδι με το σκόρδο και αλατοπίπερο και συνέχισε το σοτάρισμα για άλλα πέντε λεπτά.
  • Βάλε και το kale στην κατσαρόλα και σοτάρισε για τρία λεπτά πριν προσθέσεις τον ζωμό με αλατοπίπερο.
  • Σιγόβρασε τα υλικά για 15 λεπτά, έπειτα πρόσθεσε τα κεφτεδάκια και βράσε για άλλα τρία λεπτά.
  • Δυνάμωσε την φωτιά και μόλις ξεκινήσει ο έντονος βρασμός, πρόσθεσε τα τορτελίνια και βράσε για τέσσερα λεπτά (ή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας).
  • Σέρβιρε την σούπα σε μπολ πασπαλίζοντας με παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164