Μανιταρόσουπα βελουτέ

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Θέλεις να ετοιμάσεις σούπα, αλλά δεν μπορείς τις κοινές σουπίτσες που αν δεν είναι ομοιόμορφες και βελούδινες… Η παρακάτω συνταγή βασίζεται στην βασική συνταγή της βελουτέ μια γεύση από υπέροχα φρέσκα μανιτάρια.

Συστατικά

  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί Μαδέιρα ή ξηρό σέρι
  • 1 τέταρτο ζωμό κοτόπουλο ή λαχανικών
  • 420 γρ. λευκά μανιτάρια καθαρισμένα και σκουπισμένα
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος plus 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος ελαφρώς χτυπημένη
  • Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σόταρε το κρεμμύδι στο βούτυρο σε κατσαρόλα και πρόσθεσε το αλεύρι
  • Συνέχισε το ανακάτεμα για 5 ακόμη λεπτά
  • Πρόσθεσε το κρασί και το ζωμό και ανακάτεψε τη σούπα να λιώσουν τυχόν σβόλοι. Άφησε τη σούπα να σιγοβράσει
  • Βάλε τα μανιτάρια σε ένα μπλεντερ και πρόσθεσε 1 φλιτζάνι από τη ζεστή σούπα. Λιώσε τα μανιτάρια καλά για 2 λεπτά (πρόσθεσε λίγο ακόμη ζουμί αν χρειαστεί)
  • Γύρισε τον πολτό μέσα από σήτα στην κατσαρόλα με την υπόλοιπη σούπα
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και άφησε την σούπα να σιγοβράσει και πάλι. Αλατοπιπέρωσε
  • Μοίρασε σε μπολ και σέρβιρε με μια κουταλιά ελαφρά χτυπημένη κρέμα γάλακτος και λίγο ψιλοκομμένο λεμονόχορτο

Tip

Τι είναι το βελουτέ; Πώς θα το ετοιμάσεις; Κάνε κλικ εδώ

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164