Θέλεις να ετοιμάσεις σούπα, αλλά δεν μπορείς τις κοινές σουπίτσες που αν δεν είναι ομοιόμορφες και βελούδινες… Η παρακάτω συνταγή βασίζεται στην βασική συνταγή της βελουτέ μια γεύση από υπέροχα φρέσκα μανιτάρια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. βούτυρο
- 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλιτζάνι κρασί Μαδέιρα ή ξηρό σέρι
- 1 τέταρτο ζωμό κοτόπουλο ή λαχανικών
- 420 γρ. λευκά μανιτάρια καθαρισμένα και σκουπισμένα
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος plus 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος ελαφρώς χτυπημένη
- Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σόταρε το κρεμμύδι στο βούτυρο σε κατσαρόλα και πρόσθεσε το αλεύρι
- Συνέχισε το ανακάτεμα για 5 ακόμη λεπτά
- Πρόσθεσε το κρασί και το ζωμό και ανακάτεψε τη σούπα να λιώσουν τυχόν σβόλοι. Άφησε τη σούπα να σιγοβράσει
- Βάλε τα μανιτάρια σε ένα μπλεντερ και πρόσθεσε 1 φλιτζάνι από τη ζεστή σούπα. Λιώσε τα μανιτάρια καλά για 2 λεπτά (πρόσθεσε λίγο ακόμη ζουμί αν χρειαστεί)
- Γύρισε τον πολτό μέσα από σήτα στην κατσαρόλα με την υπόλοιπη σούπα
- Στη συνέχεια πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και άφησε την σούπα να σιγοβράσει και πάλι. Αλατοπιπέρωσε
- Μοίρασε σε μπολ και σέρβιρε με μια κουταλιά ελαφρά χτυπημένη κρέμα γάλακτος και λίγο ψιλοκομμένο λεμονόχορτο
Tip
Τι είναι το βελουτέ; Πώς θα το ετοιμάσεις; Κάνε κλικ εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ