Δροσερή και άκρως καλοκαιρινή ντοματόσουπα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 750 gr ώριμες ντομάτες
- 1 φλ. αγγούρι
- 1/2 φλ. κόκκινη πιπεριά
- 1/2 φλ. κρεμμύδι
- 1 καυτερή πιπεριά
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- χυμός από ένα lime
- 2 κ. γλυκού βαλσαμικό ξύδι
- 2 κ. γλυκού Worcestershire sauce
- 1/2 κ. γλυκού κύμινο
- 1 ντοματοχυμός
- 2 κ. σούπας βασιλικός
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλε δύο λίτρα νερό και βράσε σε δυνατή φωτιά.
- Με ένα μαχαίρι χάραξε τη βάση κάθε ντομάτας σε σχήμα “x” και ριξ’ τες στο βραστό νερό για 15 δευτερόλεπτα.
- Μόλις βγάλεις τις ντομάτες, βαλ’ τες αμέσως σε ένα μπολ με άφθονο παγωμένο νερό με πάγο και άφησέ τες μέχρι ν ακρυώσουν, ώστε να μπορείς να τις επεξεργαστείς.
- Στέγνωσε τις ντομάτες, καθάρισέ τες και αφαίρεσε όλα τα σπόρια τους, ρίχνοντάς τα σε ένα ψιλό σουρωτήρι, συλλέγοντας όλους τους χυμούς.
- Πάρε το ζωμό από τις ντομάτες και πρόσθεσέ τους όσο έτοιμο ντοματοχυμό χρειάζεται ώστε να φτάσουν το ένα φλιτζάνι.
- Καθάρισε τα αγγούρια, αφαίρεσε το εσωτερικό με τους σπόρους και κόψε σε μικρά κυβάκια, λιώσε το σκόρδο, ψιλόκοψε το κρεμμύδι, την κόκκινη πιπεριά και την καυτερή.
- Ρίξε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά μαζί με τις ντομάτες, το κύμινο, το λάδι, το χυμό lime, το βαλσαμικό ξύδι, τη Worcestershire και αλατοπίπερο και ανακάτεψε καλά.
- Ρίξε το μισό μείγμα στο μπλέντερ και χτύπησέ το μέχρι να γίνει πουρές.
- Επέστρεψε τον πουρέ στην υπόλοιπη σούπα, κάλυψε καλά με μεμβράνη και άσε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες.
- Σέρβιρε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ