Ντοματόσουπα με κριθαράκι

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Νόστιμη και εύκολη ντοματόσουπα με κρουτόν από τοστ τυριού

Συστατικά

  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 4 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 1 ντοματοπολτός
  • 1/2 φλ. κριθαράκι
  • 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 4 φέτες ψωμί του τοστ
  • 2 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 100 gr σκληρό τυρί τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το ελαιόλαδο και τσιγάρισε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε μεσαία φωτιά για 15 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο και ανακάτεψε για ένα ακόμη λεπτό και μετά ρίξε στην κατσαρόλα την ντομάτα, το ζωμό, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε τη θερμοκρασία και σιγόβρασε για 15 λεπτά.
  • Στο μεταξύ, γέμισε μια δεύτερη κατσαρόλα με νερό, πρόσθεσε αλάτι και βάλε το κριθαράκια να βράσει για επτά λεπτά.
  • Σούρωσε το κριθαράκι και ρίξ’ το στη σάλτσα μαζί με την κρέμα γάλακτος και σιγόβρασε για άλλα 10 λεπτά.
  • Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι και άλειψε καλά τις φέτες του ψωμιού με το λιωμένο βούτυρο.
  • Μοίρασε το τριμμένο τυρί στις δύο φέτες και σκέπασέ τα σαν τοστ.
  • Βάλε τα τοστ να ψηθούν στο τηγάνι για πέντε λεπτά την κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα.
  • Άφησέ τα για ένα λεπτό να “σταθούν” και κόψε σε μικρούς κύβους.
  • Σέρβιρε τη σούπα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα κρουτόν από τοστ.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164