To καλοκαιρινό κολοκυθάκι ντύνεται στα χειμωνιάτικα και μαζί με πράσο, γιαούρτι και καυτερή πάπρικα αποτελεί μια νόστιμη, ζεστή και ελαφριά σούπα για τους χειμώνες σου! Εξαιρετική γεύση, ελάχιστα λιπαρά και πανεύκολη εκτέλεση! Δοκίμασέ τη…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια κολοκυθάκια ψιλοκομμένα
- 1 1/2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 μέτριο πράσο
- 1/2 κ.γ. φρέσκια ή ξερή ρίγανη
- 2 κ.σ. γιαούρτι
- Αλάτι, Κόκκινη καυτερή πάπρικα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθάρισε το πράσι και κόψε σε λεπτές ροδέλες (μαζί με το πράσινο μέρος)
- Ζέστανε το βούτυρο σε μέτρια κατσαρόλα και σόταρε το πράσο να μαλακώσει. Πρόσθεσε και το κολοκύθι, τη ρίγανη, λίγο αλάτι και το ζωμό κοτόπουλου.
- Άσε το μείγμα να βράσει και χαμήλωσε τη φωτιά. Σκέπασε την κατσαρόλα και άσε τη σουπίτσα να σιγοβράσει για ένα τέταρτο της ώρας
- Πέρασε τη σούπα σου από έναν επεξεργαστή τροφίμων λιώσε όλα τα υλικά μαζί. Μπορείς να συμπληρώσεις λίγο ζεστό νερό αν δεις πως βγαίνει πολύ πηχτή
- Μοίρασε σε δύο μπολ και σέρβιρε με μια κουταλιά γιαούρτι και πασπαλισμένη καυτερή πάπρικα
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ