Πάντα έλεγες ότι η σούπα δεν σου… “φτουράει”! Αν όμως είχε ζυμαρικά δεν θα σε χόρταινε πολύ περισσότερο; Ονομάζεται fiorentine και είναι απαλή, τυρένια και απολαυστική…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 κιλό φρέσκα τορτελίνια με τυρί
- 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
- περίπου 500 ml σάλτσα Αλφρέντο *
- 2 φλιτζάνια ψητό κοτόπουλο
- μισό φλιτζ λιαστή ντομάτα στραγγισμένη
- 3 φλιτζ σπανάκι baby
- τριμμένη παρμεζάνα
- Σάλτσα Αλφρέντο:1/4 φλιτζ βούτυρο
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1,5 φλιτζ τριμμένη παρμεζάνα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράσε τα τορτελίνια, στράγγισέ τα και άφησέ τα στην άκρη.
- Σε κατσαρόλα με καπάκι βάλε το ζωμό με τη σάλτσα. Πρόσθεσε το κοτόπουλο και τη ντομάτα. Άφησε να πάρουν μία βράση και χαμήλωσε τη φωτιά. Σιγόβρασε χωρίς καπάκι για 5 λεπτά.
- Ρίξε τα τορτελίνια και το σπανάκι. Μαγείρεψε για άλλο 1 ή 2 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθούν τα τορτελίνια και να μαλακώσει το σπανάκι
- Για τη σάλτσα αλφρέντο: Λιώσε το βούτυρο σε μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε την κρέμα, χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για 5 λεπτά, μετά πρόσθεσε το σκόρδο και το τυρί και ανακάτεψε με γρήγορες κινήσεις μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Σέρβιρε με τριμμένη παρμεζάνα και τη σάλτσα αλφρέντο
Tip
Αν τα τορτελίνι σου δεν είναι φρέσκα, καλό είναι να προσαρμόσεις το χρόνο βρασμού που θα είναι μεγαλύτερος. Διάβασε τις οδηγίες στη συσκευασία...
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ