Βελούδινη σούπα από κάστανο και μανιτάρια! Είναι ό, τι πρέπει για το βραδάκι που το κρύο γίνεται πιο αισθητό…
θερμίδες 240
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 κιλό κάστανα
- 180γρ. μανιτάρια κρέμινι
- 60γρ. μανιτάρια λευκά καθαρισμένα
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Φρεσκο θυμάρι ψιλοκομμένο 5-6 κλωναράκια
- 6 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο
- 2 φλιτζάνια νερό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC και χάραξε τα κάστανά σου. Μετάφερε σε ένα ταψάκι και ψήσε να μαλακώσουν για 30-40 λεπτά.
- Καθάρισε γρήγορα όσο τα κάστανα είναι ζεστά. Θα σε βοηθήσει να τα έχεις μέσα στο φούρνο και να παίρνεις λίγα, λίγα να τα καθαρίζεις
- Χοντρόκοψε τα μανιτάρια και σόταρε στη μισή ποσότητα λιωμένο βούτυρο και όλο το ελαιόλαδο. Αλατοπιπέρωσε και σόταρε να πάρουν χρώμα
- Πρόσθεσε το κρεμμύδι το σκόρφο και το θυμάρι
- Χαμήλωσε τη φωτιά και συνέχισε το σοτάρισμα να γυαλίσει το κρεμμύδι. Πρόσθσε 4-5 κάστανα και συνέχισε το σοτάρισμα
- Στη συνέχεια βάλε τον ζωμό μαζί με το νερό και αύξησε τη θερμοκρασία. Άφησε τη σούπα να σιγοβράσει ώσπου να μαλακώσουν τα κάστανα. Περίπου 1 ώρα
- Αφαίρεσε το θυμάρι και άφησε τη σούπα να κρυώσει ελαφρά. Πέρασε τη σούπα από σίτα. Τα στερεά μέρη, τα βάζεις σε έναν επεξεργαστή και τα λιώνεις
- Γύρισε και τον πολτό στη σούπα σου και αλατοπιπέρωσε
- Κόψε τα υπόλοιπα κάστανα σε κομμάτια και σόταρε με το υπόλοιπο βούτυρο. Σέρβιρε τη σούπα σου με τα κομματάκια κάστανο
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ