Σούπα κάστανο με μανιτάρια

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Βελούδινη σούπα από κάστανο και μανιτάρια! Είναι ό, τι πρέπει για το βραδάκι που το κρύο γίνεται πιο αισθητό…

θερμίδες 240

Συστατικά

  • 1/2 κιλό κάστανα
  • 180γρ. μανιτάρια κρέμινι
  • 60γρ. μανιτάρια λευκά καθαρισμένα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Φρεσκο θυμάρι ψιλοκομμένο 5-6 κλωναράκια
  • 6 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο
  • 2 φλιτζάνια νερό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC και χάραξε τα κάστανά σου. Μετάφερε σε ένα ταψάκι και ψήσε να μαλακώσουν για 30-40 λεπτά.
  • Καθάρισε γρήγορα όσο τα κάστανα είναι ζεστά. Θα σε βοηθήσει να τα έχεις μέσα στο φούρνο και να παίρνεις λίγα, λίγα να τα καθαρίζεις
  • Χοντρόκοψε τα μανιτάρια και σόταρε στη μισή ποσότητα λιωμένο βούτυρο και όλο το ελαιόλαδο. Αλατοπιπέρωσε και σόταρε να πάρουν χρώμα
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι το σκόρφο και το θυμάρι
  • Χαμήλωσε τη φωτιά και συνέχισε το σοτάρισμα να γυαλίσει το κρεμμύδι. Πρόσθσε 4-5 κάστανα και συνέχισε το σοτάρισμα
  • Στη συνέχεια βάλε τον ζωμό μαζί με το νερό και αύξησε τη θερμοκρασία. Άφησε τη σούπα να σιγοβράσει ώσπου να μαλακώσουν τα κάστανα. Περίπου 1 ώρα
  • Αφαίρεσε το θυμάρι και άφησε τη σούπα να κρυώσει ελαφρά. Πέρασε τη σούπα από σίτα. Τα στερεά μέρη, τα βάζεις σε έναν επεξεργαστή και τα λιώνεις
  • Γύρισε και τον πολτό στη σούπα σου και αλατοπιπέρωσε
  • Κόψε τα υπόλοιπα κάστανα σε κομμάτια και σόταρε με το υπόλοιπο βούτυρο. Σέρβιρε τη σούπα σου με τα κομματάκια κάστανο

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164