Κάστανο, γογγύλι, πατάτα και κρέμα γάλακτος για μια σούπα που θα απολαύσεις…
Θερμίδες 180
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 450 γρ. ψητά κάστανα καθαρισμένα
- 2 κ.σ. μαργαρίνη
- 1 κιλό γογγύλια καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μέτρια πατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια
- 3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
- 4 φλιτζάνια νερό
- 2 κ.σ. μέλι
- Αλάτι και πιπέρι
- 1/4 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
- 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα για γαρνίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόψε 12 κάστανα στη μέση και κράτησε στην άκρη. Ψιλόκοψε τα υπόλοιπα κάστανα
- Σε μια κατσαρόλα λιώσε 1 κ.σ. μαργαρίνη και πρόσθεσε τα γογγύλια, το κρεμμύδι, την πατάτα και τα κάστανα
- Ψήσε για 2 με 3 λεπτά να γυαλίσουν ανακατεύοντας συνεχώς
- Πρόσθεσε το ζωμό κοτόπουλο και το νερό και άφησε να βράσουν όλα τα υλικά
- Χαμήλωσε τη φωτιά σκέπασε και άφησε τη σούπα να ψηθεί για 20 λεπτά να μαλακώσουν τα λαχανικά σου
- Στο μεταξύ σε ένα τηγανάκι ανακάτεψε τη μαργαρίνη που έμεινε με το μέλι να αρχίσει να βράζει και πρόσθεσε τα κάστανα που κράτησε να καραμελώσουν για 5-7 λεπτά
- Βάλε τα λαχανικά σου στο μπλέντερ να λιώσουν και σέρβιρε. Μπορείς να βάλεις τη σούπα σε τάπερ και να φυλάξεις στο ψυγείο
- Κάθε φορά που θα θέλεις να την δοκιμάσεις τη ζεσταίνεις με λίγο έξτρα νεράκι
- Αλατοπιπέρωσε λίγο πριν σερβίρεις προσθέτοντας από μια κ.σ. κρέμα γάλακτος και φρέσκο κρεμμυδάκι
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ