Η κολοκύθα είναι ένα υπέροχο φθινοπωρινό υλικό που μπορείς να εκμεταλλευτείς με πολλούς τρόπους! Μάλιστα μπορείς να αντικαταστήσεις σε πολλά πιάτα την πατάτα με κολοκύθα! Αυτή η σούπα είναι ιδανική για να σε συντροφεύσει στα πρώτα, δεύτερα και… επόμενα κρύα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 800 γραμμ. πουρέ βρασμένης κολοκύθας
- 1,5 λίτρο ζωμό κότας
- 1/3 φλιτζ. φυστικοβούτυρο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κ.σούπας τριμμένο τζίντζερ
- 2 κ.σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κ.σούπας χυμό λάιμ
- 1 μεγάλο φλιτζάνι νέκταρ αχλαδιού
- μισό κουταλάκι αλάτι
- λίγο πιπέρι καγιέν
- ψημένους κολοκυθόσπορους (προαιρετικά)
- λίγο μπούκοβο για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
- λίγο γιαούρτι για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε σε μία μεγάλη κατσαρόλα τον πουρέ, το ζωμό και το νέκταρ.
- Μόλις πάρει βράση, σκέπασε την κατσαρόλα, χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για 10 λεπτά.
- Στο μπλέντερ βάλε 1 φλιτζάνι από το ζεστή σούπα με το φυστικοβούτυρο να γίνει λείο.
- Ρίξε αυτό το μίγμα μέσα στην κατσαρόλα μαζί με το σκόρδο, το τζίντζερ, το κρεμμυδάκι, το λάιμ, αλάτι και λίγο πιπέρι καγιέν και βράσε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
- Χώρισε τη σούπα σε βαθιά πιάτα και γάρνιρε με κολοκυθόσπορους, μπούκοβο και μια κουταλιά γιαούρτι εάν θέλεις.
Tip
Αντί για μπούκοβο μπορείς να βάλεις φρεσκοτριμμένο πιπέρι!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ