Λαχταριστό πιάτο με ανοιξιάτικα λαχανικά και αρωματικά βότανα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 8 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο
- 1/2 κρεμμύδι
- 1 κ. γλυκού θυμάρι
- 2 κ. σούπας αλεύρι γ.ο.χ.
- 2 φλ. ζωμός κοτόπουλο
- 340 gr baby πατάτες
- 1 ματσάκι ραπανάκια
- 1 φλ. αρακάς
- 2 κ. σούπας μαϊντανός
- ξύσμα από μισό λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μεσαία φωτιά και αφού αλατοπιπερώσεις καλά το κοτόπουλο, τσιγάρισε τα φιλέτα για περίπου πέντε λεπτά από τη μία μόνο πλευρά.
- Κόψε τις πατάτες και τα ραπανάκια στη μέση και κράτησε τα φύλλα από τα ραπανάκια.
- Χαμήλωσε τη φωτιά, αφαίρεσε το κοτόπουλο και ρίξε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το θυμάρι.
- Αλατοπιπέρωσε και σοτάρισε για περίπου πέντε λεπτά πριν προσθέσεις το αλεύρι και ανακατέψεις καλά για να καβουρδιστεί για ένα λεπτό.
- Ρίξε στην κατσαρόλα το ζωμό και αλάτι και ανακάτεψε μέχρι να διαλυθεί τελείως το αλεύρι.
- Πρόσθεσε τις πατάτες και τα ραπανάκια και άσε να πάρει το φαγητό βράση.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός πρόσθεσε και το κοτόπουλο ξανά στην κατσαρόλα, σκέπασε με το καπάκι, χαμήλωσε τη φωτιά και άσε το φαγητό να βράσει για 15 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε πέντε λεπτά.
- Βγάλε το κοτόπουλο και σέρβιρέ το σε μια πιατέλα ξεχωριστά.
- Πρόσθεσε στη σούπα τα φύλλα από το ραπανάκι και τον αρακά και μαγείρεψε για άλλα πέντε λεπτά.
- Αφαίρεσε την κατσαρόλα από την εστία και ανακάτεψε τον μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ