Σούπα λαχανικών με κοτόπουλο

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Λαχταριστό πιάτο με ανοιξιάτικα λαχανικά και αρωματικά βότανα

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 8 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 1 κ. γλυκού θυμάρι
  • 2 κ. σούπας αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 φλ. ζωμός κοτόπουλο
  • 340 gr baby πατάτες
  • 1 ματσάκι ραπανάκια
  • 1 φλ. αρακάς
  • 2 κ. σούπας μαϊντανός
  • ξύσμα από μισό λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μεσαία φωτιά και αφού αλατοπιπερώσεις καλά το κοτόπουλο, τσιγάρισε τα φιλέτα για περίπου πέντε λεπτά από τη μία μόνο πλευρά.
  • Κόψε τις πατάτες και τα ραπανάκια στη μέση και κράτησε τα φύλλα από τα ραπανάκια.
  • Χαμήλωσε τη φωτιά, αφαίρεσε το κοτόπουλο και ρίξε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το θυμάρι.
  • Αλατοπιπέρωσε και σοτάρισε για περίπου πέντε λεπτά πριν προσθέσεις το αλεύρι και ανακατέψεις καλά για να καβουρδιστεί για ένα λεπτό.
  • Ρίξε στην κατσαρόλα το ζωμό και αλάτι και ανακάτεψε μέχρι να διαλυθεί τελείως το αλεύρι.
  • Πρόσθεσε τις πατάτες και τα ραπανάκια και άσε να πάρει το φαγητό βράση.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός πρόσθεσε και το κοτόπουλο ξανά στην κατσαρόλα, σκέπασε με το καπάκι, χαμήλωσε τη φωτιά και άσε το φαγητό να βράσει για 15 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε πέντε λεπτά.
  • Βγάλε το κοτόπουλο και σέρβιρέ το σε μια πιατέλα ξεχωριστά.
  • Πρόσθεσε στη σούπα τα φύλλα από το ραπανάκι και τον αρακά και μαγείρεψε για άλλα πέντε λεπτά.
  • Αφαίρεσε την κατσαρόλα από την εστία και ανακάτεψε τον μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164