Σούπα με άνηθο

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Για να αντιμετωπίσεις το κρύο και να κάνεις διάλειμμα από τα εορταστικά γεύματα… Νομίζω η επόμενη των γιορτών είναι πάντα μια μέρα που θέλεις να φας λίγο, ελαφριά και χωρίς πολλά λιπαρά. Τι λες για σούπα; Με μπόλικο άνηθο και πατάτα, σχεδόν μηδέν λιπαρά και υπέροχη γεύση!

Συστατικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο μόνο το λευκό μέρος και λίγο από το πράσινο κομμένο στη μέση και σε λωρίδες
  • Αλάτι
  • 1 μεγάλο καρότο σε ροδέλες
  • 1 κλωναράκι σέλερι
  • 2 σελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φετούλες
  • 3-4 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
  • 1 λίτρο νερό (μπορείς να προσθέσεις ένα κύβο λαχανικών)
  • Πουγγί μυρωδικών: Βάλε σε ένα διάτριτο (όχι πλαστικό) τούλι 1 Φύλλο δάφνης, 1 πρέζα μαϊντανό και 1 πρέζα άνηθο ξηρό
  • 1/4 του φλιτζανιού φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά (κράτησε λίγο ακόμη για το σερβίρισμα)
  • 1/2 κ.γ. άνθος αραβοσίτου
  • Κρουτόν αρωματισμένα με σκόρδο για το σερβίρισμα
  • Ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σόταρε μαζί το κρεμμύδι με το πράσο
  • Συνέχισε το σοτάρισμα ώσπου να γυαλίσουν και να μαλακώσουν και πρόσθεσε, αλάτι, καρότο και σέλερι. Συνέχισε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά και πρόσθεσε το σκόρδο
  • Αφού αρωματιστεί η κατσαρόλα σου από το σκορδάκι πρόσθεσε τις πατάτες, το νερό, αλάτι και τα ξηρά μυρωδικά σου. Άφησε τη σούπα να σιγοβράσει για 1 ώρα
  • Αφαίρεσε το πουγγάκι σου και πέρασε τη σούπα σε δόσεις από το μπλέντερ να γίνει ένας ομοιόμορφος πολτός
  • Ανάμειξε μαζί το γιαούρτι με το άνθος αραβοσίτου και τον φρέσκο άνθηθο. Πρόσθεσε στη σούπα σου και ζέστανε. Πρόσθεσε μπόλικο πιπέρι και δοκίμασε αν χρειάζεται αλάτι
  • Σέρβιρε ζεστή με τα κρουτόν, φρέσκο άνηθο και μια κουταλιά γιαούρτι σε κάθε πιάτο

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164