Γευστική σούπα με φυτικές ίνες και πρωτεΐνη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Θερμίδες: 267/ μερίδα
Συστατικά
- 1+1/2κ. γλυκού μαργαρίνη
- 2 πράσα κομμένα σε φέτες
- 4φλ. ζωμό κοτόπουλου
- 1κ. γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
- 5/8κ. γλυκού αλάτι
- 1/4κ. γλυκού πιπέρι
- 2φλ. βρασμένος αρακάς
- 450γρ. φρέσκα σπαράγγια χοντροκομμένα
- 1/4φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1κ. σούπας λευκό ξύδι
- 4 μεγάλα αυγά
- 2κ. γλυκού ελαιόλαδο
- 4 φέτες φρυγανισμένο ψωμί του τοστ
Τρόπος Μαγειρέματος
- Λιώσε τη μαργαρίνη σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μέτρια θερμοκρασία.
- Πρόσθεσε τα πράσα και σόταρε για 4 λεπτά.
- Πρόσθεσε το ζωμό, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι και άφησέ τα να πάρουν μια βράση.
- Πρόσθεσε τον αρακά και τα σπαράγγια.
- Κάλυψε την κατσαρόλα και μαγείρεψε 3 λεπτά.
- Αφαίρεσε την κατσαρόλα από το μάτι και με ένα ραβδομπλέντερ κάνε την βελουτέ.
- Για τα ποσέ αυγά, ζέστανε νερό σε μια κατσαρόλα και όταν κάνει μικρές φυσαλίδες μείωσε τη θερμοκρασία και ρίξε το ξύδι.
- Με μια κουτάλα “στροβίλισε” γρήγορα το νερό.
- Σπάσε τα αυγά σε ένα μπολ και ρίξε τα ένα ένα μέσα στην κατσαρόλα.
- Άφησέ τα να βράσουν για 3 λεπτά.
- Είναι έτοιμα.
- Μοίρασε τη σούπα σε 4 πιάτα και σέρβιρε από πάνω ένα αυγό, λίγο μαϊντανό, λάδι και το ψωμί.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ