Πεντανόστιμη και ελαφριά σούπα με ντομάτα, βασιλικό και φρέσκες γαρίδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1/4 κ. γλυκού μπούκοβο
- 1/4 φλ. τοματοπολτές
- 8 φλ. ζωμός κοτόπουλου
- 2 φλ. κοφτό μακαρονάκι
- 750 gr γαρίδες
- 1/4 φλ. φύλλα βασιλικού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Πρόσθεσε το κρεμμύδι και αλατοπίπερο και σοτάρισέ το για περίπου πέντε λεπτά.
- Ρίξε και το σκόρδο και το μπούκοβο στην κατσαρόλα και συνέχισε το σοτάρισε για άλλο ένα λεπτό.
- Πρόσθεσε τον τοματοπελτέ, ανακάτεψε τα υλικά για δύο λεπτά και πρόσθεσε το ζωμό κοτόπουλου.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε να σιγοβράσουν τα υλικά για 10 λεπτά.
- Πρόσθεσε τα ζυμαρικά και βράσ’ τα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσθέτοντας νερό αν χρειαστεί.
- Αλατοπιπέρωσε ξανά το φαγητό αν χρειάζεται και πρόσθεσε τις γαρίδες καθαρισμένες (κρατώντας μόνο την ουρά του) και ψήσε για τρία με τέσσερα λεπτά.
- Σέρβιρε με ψιλοκομμένο βασιλικό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ