Σούπα με καρότο και τζίντζερ

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Αρωματική σούπα βελουτέ με καρότο και τζίντζερ.
Θερμίδες: 262

Συστατικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι γλυκό
  • Αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο τζίντζερ
  • 57 γραμμάρια καρότα ψιλοκομμένα
  • 1 μέτρια πατάτα ψιλοκομμένη
  • 6 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή ζωμό λαχανικών
  • 1/4 φλιτζάνι κουκουνάρια/ηλιόσπορους
  • 1 1/3 φλιτζάνια γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ​​θυμάρι τριμμένο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σόταρε το κρεμμύδι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα.
  • Πρόσθεσε 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ανακάτεψε για 10 λεπτά, έως ότου καραμελώσουν.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο και το τζίντζερ και μαγείρεψε ανακατεύοντας, 2 λεπτά ακόμα, προσέχοντας να μην καεί το μείγμα.
  • Ανακάτεψε το καρότο, την πατάτα και το ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών.
  • Άστο να σιγοβράσει, σκέπασε το και μαγείρεψε μέχρι τα καρότα και οι πατάτες να μαλακώσουν περίπου 20-25 λεπτά.
  • Άφησέ το πάνω στο σβηστό μάτι.
  • Παράλληλα σε ένα μικρό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ψήσε ελαφρά το κουκουνάρι και άφησέ το να κρυώσει.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το γιαούρτι, το μέλι, το θυμάρι και το 1/2 κουταλάκι πιπέρι.
  • Με ένα μπλέντερ, πολτοποίησε τη σούπα μέχρι να γίνει πουρέ.
  • Σέρβιρε με μια κουταλιά από το μείγμα γιαούρτι και με μερικά κουκουνάρια.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164