Χορταστική και ιδαίτερη, αυτή η σούπα είναι ο καλύτερος συνδυασμός για να απολαύσεις το αγαπημένο σου κολοκυθάκι σε μια πιο…φθινοπωρινή εκδοχή.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 φλιτζάνια κολοκύθι κομμένο σε χοντρές ροδέλες
- 2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- 6 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών ή κότας με λιγότερο αλάτι
- 3 κ.σ. χυμό λεμόνι
- 1 κ.γ. κουρκουμά
- 1 φλιτζάνι κριθαράκι ολικής άλεσης
- Αλάτι, πιπέρι
- 1/4 φλιτζ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Ρίξε το κολοκύθι και το ξύσμα και μαγείρεψε για 5′ λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει το κολοκύθι.
- Ρίξε το ζωμό, το χυμό και τον κουρκουμά. Άφησε να βράσει και χαμήλωσε τη φωτιά. Πρόσθεσε το κριθαράκι. Σιγόβρασε χωρίς να σκεπάσεις για 8 με 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και το κολοκύθι, ανακατεύοντας πού και πού.
- Αλατοπιπέρωσε και σέρβιρε. Βάλε σε κάθε πιάτο λίγο βασιλικό.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ