Σούπα με μπακαλιάρο και κουνουπίδι

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Λαχταριστό μεγειρευτό της κατσαρόλας με μπακαλιάρο και κουνουπίδι

Συστατικά

  • 1 μέτριο κουνουπίδι
  • ¼ φλ. λάδι
  • 2 πράσα σε ροδέλες
  • 4 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 2 συσκευασίες ντομάτα κονκασέ
  • 1 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 750 gr μπακαλιάρος
  • αλάτι, πιπέρι
  • ¼ φλ. ελιές χωρίς κουκούτσι
  • ¼ φλ. φύλλα εστραγκόν

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε το κουνουπίδι στη μέση, βάλε το μισό στο μπλέντερ μέχρι να γίνει τρίμμα και το υπόλοιπο κοψ’ το σε φουντίτσες.
  • Σε μια κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρισε το πράσο με αλατοπίπερο για περίπου πέντε λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  • Ρίξε στην κατσαρόλα το σκόρδο και όλο το μπρόκολο και έπειτα τις ντομάτες και το ζωμό κοτόπουλου.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός πρόσθεσε και τον μπακαλιάρο κομμένο, τις ελιές και το εστραγκόν.
  • Πρόσθεσε αλατοπίπερο, κάλυψε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγομαγείρεψε ανακατεύοντας τακτικά για περίπου 20 λεπτά.
  • Μοίρασε τη σούπα σε μπολ, ράντισε με ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164