Συνήθως τρως το σολομό ψητό αλλά αυτή η συνταγή για σούπα είναι υπέροχη!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 1 μάτσο κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 κλωνάρι σέλερι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- μισό κουταλάκι θυμάρι ξερό
- 2 κ.σούπας αλεύρι
- 1/3 κ.γλυκού μπούκοβο
- αλάτι, πιπέρι
- 250 ml άπαχο γάλα
- μισό κιλό πατάτες
- 300 γραμμ. φιλέτο σολωμού χωρίς πέτσα
- 2 φλιτζ. κατεψυγμένο καλαμπόκι
- ψιλοκομμένο άνιθο για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Ρίξε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, το σέλερι ψιλοκομμένο, το θυμάρι, το μπούκοβο, μισό κουταλάκι αλάτι και μια πρέζα πιπέρι και σώταρε ανακατεύοντας μια δυο φορές μέχρι το σέλερι να μαλακώσει.
- Πασπάλισε με το αλεύρι και μαγείρεψε ανακατεύοντας ένα λεπτό ακόμη.
- Ρίξε το γάλα και 1 φλιτζάνι νερό.
- Ρίξε τις πατάτες και σιγόβρασε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες για 5-6 λεπτά.
- Πρόσθεσε το σολωμό και το καλαμπόκι και συνέχισε το βράσιμο να ψηθεί ο σολωμός.
- Σέρβιρε και πασπάλισε με ψιλοκομμένο άνιθο.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ