Όταν οι παραδοσιακές σου φακές παίρνουν τον εναλλακτικό δρόμο μέσα στην κατσαρόλα σου, το αποτέλεσμα είναι βελούδινη σούπα ντομάτας με κεφτεδάκια λαχανικών. Με τα ίδια σχεδόν υλικά, απόλαυσε τα πολύτιμα όσπρια διαφορετικά. Για να σπάσεις τη ρουτίνα στην κουζίνα σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι φακές
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε φετούλες
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 4-5 κλωνάρια σπανάκι
- 1 καυτερή πιπεριά
- 1/2 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 1 αυγό
- 3-4 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
- 1/4 του φλιτζανιού ρύζι
- 1/2 φλίτζάνι λάδι
- Αλάτι και πιπέρι
- Για το σερβίρισμα (προαιρετικά): Γιαούρτι, ρίγανη, ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μεγάλη κατσαρόλα βάλε τις φακές να πάρουν μια βράση ξαφρίζοντας αν χρειαστεί
- Πρόσθεσε όλα σου τα λαχανικά, χαμήλωσε και σκέπασε το καπάκι. Άφησε τη σούπα να σιγοβράσει και να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά για 20 λεπτά
- Σούρωσε τις φακές και τα υπόλοιπα λαχανικά και κράτησε το ζωμό τους. Γύρισε το ζωμό στην κατσαρόλα και πρόσθεσε το ελαιόλαδο
- Σε ένα ποτηράκι νερό λιώσε το αλεύρι και ρίξε και αυτό στο ζωμό σου. Ανακάτευε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα να δέσει το ζουμάκι σου. Πρόσθεσε και το χυμό ντομάτας, αλατοπιπέρωσε και χαμήλωσε τη φωτιά
- Πολτοποίησε όλα σου τα λαχανικά και ανάμεισε (αφου κρυώσουν ελαφρά) με το αυγό, τη φρυγανιά και το ρύζι. Αλατοπιπέρωσε. Πλάσε μικρά μπαλάκια ίδιου μεγέθους και ρίξε τα στο ζωμό σου που κοχλάζει. Άφησε τα κεφτεδάκια λαχανικών να ψηθούν για 20 λεπτά περίπου
- Σέρβιρε ζεστό με ξερή ρίγανη. Μπορείς να ραντίσεις με φρέσκο ελαιόλαδο ή και να βάλεις μια κουταλιά γιαούρτι
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ