Το πράσο δημιουργεί υπέροχη γεύση και αφήνει μια γλυκιά αίσθηση. Ετοίμασε μια ακόμη βελουτέ για να αντιμετωπίσεις το… κρύο του Χειμώνα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 μεγάλα πράσα
- 1 μεγάλη πατάτα
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
- 1 λίτρο γάλα
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ψιλόκοψε το λευκό μέρος του πράσου και ξέπλυνε καλά
- Σόταρε το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο. Μόλις γίνει διάφανο πρόσθεσε τα πράσα να πάρουν ελαφρύ ξανθό χρώμα και να μαλακώσουν
- Πρόσθεσε την πατάτα σε κομμάτια και τον ζωμό κοτόπουλου. Άφησε να σιγορβράσει σε χαμηλή φωτιά για 35 λεπτά
- Πέρασε όλο το υλικό από ένα μπλέντερ για να πάρεις έναν ομοιόμορφο πουρέ
- Πρόσθεσε το γάλα και χτύπησε ξανά το μείγμα. Συμπλήρωσε όσο γάλα χρειαστεί για να πάρεις μια βελούδινη υφή
- Ζέστανε την σούπα πριν τη σερβίρεις και αλατοπιπέρωσε
- Σέρβιρε με το πράσινο μέρος των πράσων ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα
Tip
Τι είναι το βελουτέ; Πώς θα το ετοιμάσεις; Κάνε κλικ εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ