Λαχταριστή και κρεμώδης σούπα με σπανάκι και μυρωδάτο αυγολέμονο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ. γλυκού μπούκοβο
- 300 gr σπανάκι
- 1 1/2 φλ. κριθαράκι
- 8 φλ. ζωμός κοτόπουλου
- 4 μεγάλα αυγά
- χυμός από τρία λεμόνια
- αλάτι
- ψιλοκομμένος μαϊντανός
- τριμμένη παρμεζάνα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα ζέστανε το λάδι και σοτάρισε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για περίπου τρία λεπτά.
- Ανέβασε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς δυνατή και πρόσθεσε το μπούκοβο, το σπανάκι και το κριθαράκι και σοτάρισε για ένα λεπτό.
- Πρόσθεσε το ζωμό και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε ξανά τη φωτιά και σιγόβρασε για 15 λεπτά.
- Αφαίρεσε την κατσαρόλα από τη φωτιά και άφησέ τη να κρυώσει ελαφρώς.
- Σε ένα μπολ χτύπησε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να αφρίσουν και σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε τους κρόκους με το χυμό λεμονιού.
- Μόλις φουσκώσουν τα ασπράδια πρόσθεσε το μείγμα των κρόκων και ανακατεύοντας συνεχώς ρίξε σιγά-σιγά μερικές κουταλιές από το ζεστό ζωμό της σούπας.
- Όταν το μείγμα πάρει τη θερμοκρασία της σούπας, ριξ’ το στην κατσαρόλα προσεκτικά, φροντίζοντας να ανακατεύεις καλά, ώστε να μην “κόψουν” τα αυγά.
- Πρόσθεσε αλατοπίπερο και σέρβιρε πασπαλίζοντας με τον μαϊντανό και παρμεζάνα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ