Σούπα βελουτέ με αρακά, σπαράγγια και ποσέ αυγό

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Τέλειος συνδυασμός λαχανικών και ιδιαίτερων γεύσεων.

Θερμίδες: 267/ μερίδα

Συστατικά

  • 1+1/2κ. γλυκού μαργαρίνη
  • 2 πράσα κομμένα σε φέτες
  • 4φλ. ζωμό κοτόπουλου
  • 1κ. γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
  • 5/8κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4κ. γλυκού πιπέρι
  • 2φλ. βρασμένος αρακάς
  • 450γρ. φρέσκα σπαράγγια χοντροκομμένα
  • 1/4φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1κ. σούπας λευκό ξύδι
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 2κ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 4 φέτες φρυγανισμένο ψωμί του τοστ

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Λιώσε τη μαργαρίνη σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μέτρια θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε τα πράσα και σόταρε για 4 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το ζωμό, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι και άφησέ τα να πάρουν μια βράση.
  • Πρόσθεσε τον αρακά και τα σπαράγγια.
  • Κάλυψε την κατσαρόλα και μαγείρεψε 3 λεπτά.
  • Αφαίρεσε την κατσαρόλα από το μάτι και με ένα ραβδομπλέντερ κάνε την βελουτέ.
  • Για τα ποσέ αυγά, ζέστανε νερό σε μια κατσαρόλα και όταν κάνει μικρές φυσαλίδες μείωσε τη θερμοκρασία και ρίξε το ξύδι.
  • Με μια κουτάλα “στροβίλισε” γρήγορα το νερό.
  • Σπάσε τα αυγά σε ένα μπολ και ρίξε τα ένα ένα μέσα στην κατσαρόλα.
  • Άφησέ τα να βράσουν για 3 λεπτά.
  • Είναι έτοιμα.
  • Μοίρασε τη σούπα σε 4 πιάτα και σέρβιρε από πάνω ένα αυγό, λίγο μαϊντανό, λάδι και το ψωμί.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164