Σούπα βελουτέ με γλυκοπατάτα, μακαντέμια και τζίντζερ

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
9
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ιδιαίτερα υλικά, πλούσια γεύση και λίγες θερμίδες.

Θερμίδες: 199/ μερίδα

Συστατικά

  • 2 κρεμμύδια, κομμένα στα τέσσερα
  • 1 κιλό γλυκοπατάτες, αποφλοιωμένες και κομμένες σε κομμάτια
  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 8φλ. ζωμό λαχανικών
  • 2κ. γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 1/2κ. γλυκού κουρκουμάς
  • Λίγο πιπέρι καγιέν
  • 1/4φλ. μακαντέμια χωρίς αλάτι
  • Λίγες σταγόνες λάιμ (για το σερβίρισμα)
  • 2κ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο (για το σερβίρισμα)
  • Ψιλοκομμένα μακαντέμια (για το σερβίρισμα)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 190°C.
  • Σε ένα ταψί άπλωσε μια λαδόκολλα και πρόσθεσε πάνω τα κρεμμύδια, τις γλυκοπατάτες, λίγο αλάτι και λάδι.
  • Ψήσε για περίπου 50 λεπτά.
  • Όταν ψηθούν, μετέφερε τα λαχανικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα και πρόσθεσε το ζωμό λαχανικών, το τζίντζερ, τον κουρκουμά και το καγιέν.
  • Άφησε το μείγμα να πάρει μια βράση και στη συνέχεια μείωσε τη θερμοκρασία σε μέτρια και άφησέ τα να βράσουν για περίπου 15 λεπτά.
  • Αφαίρεσε την κατσαρόλα από το μάτι και πρόσθεσε τα μακαντέμια.
  • Με ένα ραβδομπλέντερ κάνε τη σούπα βελουτέ.
  • Σέρβιρε σε 9 πιάτα και πρόσθεσε από πάνω το λάιμ, τα τριμμένα μακαντέμια και το κόλιανδρο.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164