Μια σούπα επιβάλλεται ως πρώτο πιάτο στο γιορτινό τραπέζι και δεν υπάρχει ωραιότερη από την βελουτέ με καρότο και τζίντζερ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
- 40 γρ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
- 1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 700ml ζωμό λαχανικών
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρεις τα καρότα, το κρεμμύδι και το τζίντζερ για 3 περίπου λεπτά
- Προσθέτεις το ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνεις να βράσουν για μισή περίπου ώρα σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα
- Σουρώνεις τη σούπα και τη μεταφέρεις στο μπλέντερ
- Τη χτυπάς καλά μέχρι να πολτοποιηθεί και τη ρίχνεις πάλι στην κατσαρόλα
- Σερβίρεις αμέσως.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ