Εκπληκτική σούπα βελουτέ με καρότο. Ένας ακόμα έξυπνος και νόστιμος τρόπος για να προσθέσεις το καρότο στη διατροφή σου.
Θερμίδες: 100
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2½ κιλά καρότα, ξεφλουδισμένα και κομμένα
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ¼ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
- 1 μεγάλη πατάτα, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
- 1.5 λίτρο ζωμό κότας
- ½ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
- ½ κουταλάκι κύμινο
- ½ κουταλάκι σκόρδο σε κόκκους
- 60 γραμμάρια κονσερβοποιημένα πράσινα τσίλι σε κύβους
- 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
- αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 230 βαθμούς.
- Βάλε τα καρότα σε ένα ταψί, ρίξε από πάνω λάδι και ανακάτεψε.
- Πασπάλισε με 1 ½ κουταλάκια του γλυκού αλάτι και ψήσε τα για 45-60 λεπτά ανάλογα με το πάχος των καρότων.
- Λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σόταρε το κρεμμύδι.
- Πρόσθεσε τις πατάτες, τα ψητά καρότα, το ζωμό κότας, το τζίντζερ, το κύμινο, τις πιπεριές τσίλι και το σκόρδο.
- Σκέπασε την κατσαρόλα και μαγείρεψε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά, ή έως ότου όλα τα λαχανικά είναι μαλακά.
- Αφαίρεσε το καπάκι και σιγόβρασε για άλλα 10 λεπτά.
- Σε ένα μπλέντερ ανακάτεψε το μείγμα μέχρι να γίνει πουρές.
- Μετάφερε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα, ρίξε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι και ανακάτεψε.
- Άφησε τη σούπα να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για άλλα 15 λεπτά.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ