Κι αν σου φαίνεται παράξενο να του σερβίρεις σούπα την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, μάθε πως τα μπαχαρικά θα ανεβάσουν τη διάθεση, ενώ η ελαφριά σουπίτσα δεν πρόκειται να σε προδώσει και να τον νυστάξει!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μικρή πατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια
- 1 κ.σ βούτυρο
- 1 ½ φλιτζάνι πράσο ψιλοκομμένο
- 2 μεγάλα καρότα
- 1 κ.γ φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
- Θυμάρι
- Μοσχοκάρυδο
- Αλάτι και Πιπέρι
- ½ σέλερι (το λευκό κομμάτι) ψιλοκομμένο
- 2 ½ φλιτζάνια γάλα με χαμηλά λιπαρά
- Κρουτόν και σερπαντίνες καρότου για το γαρνίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράσε την παράτα σε 2 φλιτζάνια νερό μέχρι να μαλακώσει! Περίπου 15 λεπτά
- Κράτησε το νερό και άφησε την πατάτα στην άκρη
- Λιώσε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και πρόσθεσε το πράσο, τη μισή ποσότητα καρότου, το τζίντζερ, το θυμάρι, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι
- Σόταρε όλα τα υλικά για 5 λεπτά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα
- Πρόσθεσε το σέλερι, το υπόλοιπο καρότο, και την πατάτα μαζί με το ζωμό της πατάτας, μαζί με 1 ακόμη ποτήρι νερό
- Άσε τη σούπα σου να βράσει και σκέπασε την κατσαρόλα για 20 λεπτά περίπου
- Κράτα 2 φλιτζάνια από τη σούπα και λιώσε την σε ένα μπλέντερ μαζί με το γάλα
- Γύρισε το μείγμα στην κατσαρόλα με τη σούπα και ανακάτεψε
- Γάρνιρε με τα κρουτόν και σέρβιρε
Tip
Καλό είναι το γάλα να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να μην κόψει όταν το ανακατεύσεις με τη σούπα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ